Doperwtensoep met garnalen

  • voor 2 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soep is zeker niet alleen iets voor in de winter of voor als het guur weer is. Er zijn tal van lekker lente- en zomersoepen. Wat dacht je van deze doperwtensoep? Traditionele snert wordt met spliterwten gemaakt. Daar blijven we in de dit recept ver van weg. We gaan voor heldergroene, frisse doperwten. Een lekker licht soepje voor elk moment van de dag. Je kunt dit prima voor de lunch eten, als voorgerecht of met een lekkere salade erbij als diner. Om het extra aan te kleden, deed ik er reuzegarnalen in. Deze geven het een extra bite. Vind je dit niet lekker? Dan kun je het er ook prima uit laten!

Doperwten uit de vriezer

Doperwten zijn trouwens echt zo'n groentesoort die ik standaard in de vriezer heb liggen. Je kunt er altijd wel iets mee maken. Je kunt ze gebruiken in de risotto, in gebakken rijst of dus een soep. Deze erwten zijn vers ingevroren en zitten dus nog boordevol voedingsstoffen en daar houden we van. Even koken en je kunt ze meteen eten. In dit recept maak ik gebruik van bouillonpoeder, maar dit kun je prima vervangen door bouillonblokjes. De poeder vind ik echter wat makkelijker te doseren en bevat ook wat puurdere ingrediënten. Het staat ook nog op mijn lijstje om helemaal zelf bouillonpoeder te maken!

Maak zelf doperwtensoep

Deze soep is supermakkelijk te maken, lekker en gezond. Ik ben dan ook heel benieuwd of jij hem gaat maken? Heb je het geprobeerd? Laat het dan weten in de comments of deel op Instagram!

Doperwtensoep met garnalen

Doperwtensoep met garnalen

  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram diepvriesdoperwten
  • 1 el bouillonpoeder (of 1 bouillonblokje)
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 liter water
  • 150 gram reuzegarnalen (uit de diepvries - ongepeld)

Benodigdheden

  • kookpan

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
  2. Haal de garnalen (indien je die gebruikt) eruit en oureer de rest van de soep. Pel de garnalen.
  3. Verdeel de soep over 2 kommen en leg de garnalen erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *