Vegetarische snert met toppings

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd2 uur
  • Totale benodigde tijd10 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Snert, erwtensoep is een klassieke Nederlandse soep gemaakt van groene spliterwten. Wat kun je nou beter eten als ‘t snertweer is? Niet veel!
Klassiek eet je snert met allerlei soorten vlees (karbonade in de soep en als topping vaak rookworst i.c.m. spekjes). Ik heb goede nieuws voor je als je op zoek bent naar een vegetarische snert! Ik heb namelijk dé ultieme snert zonder vlees, maar met heel veel smaak en superlekkere toppings voor je! Vegetarische rookworsten zijn er meer dan genoeg tegenwoordig, dus test zelf wat je lekker vind. Ik vind de Valess lekker, maar die is wel op basis van zuivel. Als je een vegan variant zoekt kun je dan beter kiezen voor AH huismerk bijvoorbeeld. En over smaak valt niet te twisten, dus wat de een lekker vind, vind de ander misschien wat minder.

Roggebrood

Normaal eet je erwtensoep met roggebrood, mosterd, katenspek en eventueel augurken. De spek lieten we uiteraard achterwege, maar met het roggebrood de grove mosterd en de frisse augurken heb je alsnog hartstikke lekkere 'fixings' bij je eten.

Vegetarische snert met toppings

Vegetarische snert met toppings

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd2 uur
  • Totale benodigde tijd10 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram groene spliterwten
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 winterpenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • flinke snuf peper
  • 1.25 liter water
  • voor erbij:
  • vegetarische rookworst
  • grove mosterd
  • roggebrood
  • plakjes augurk

Benodigdheden

  • grote soeppan
  • pureestamper

Instructies

  1. Spoel de erwten af onder koud water en week ze 8 uur in koud water. Giet daarna af en spoel om met koud water.⠀
  2. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.⠀
  3. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes, net als de wortel.⠀
  4. Doe in een grote pan de erwten, wortel, ui, laurier, bouillonblokjes, knolselderij en water en breng aan de kook.⠀
  5. Laat 2 uur op laag vuur sudderen.
  6. Breng op smaak met peper en stamp de soep met een pureestamper (beter dan met een staafmixer, want dan wordt ‘ie té glad).⠀
  7. Gaar de rookworst, snijd de augurk in plakjes en serveer de snert met rookworst, augurk, roggebrood en mosterd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *