Vegetarische dan dan noodles

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch gehakt. Als groente paksoi en bosui. Wat de dan dan noodles kenmerkt is de pittige olie. Je kunt kant-en-klare chili olie gebruiken. Bij gebrek hieraan gebruikte ik zelf olie met chilivlokken. De noodles die bij dit gerecht het beste passen is eiermie, maar je kunt uiteraard de noodles kiezen die je zelf wil. Zelf had ik nog zilvervliesrijstnoodles liggen, dus gebruikte ik die.

Vegetarische dan dan noodles

Vegetarische dan dan noodles

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram noodles
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/2 tl 5 spice poeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 centimeter gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie (+ 1 el extra p
  • 1 stronk paksoi
  • 1 pak vegetarisch gehakt
  • 2 stengels bosui (in dunne ringen gesneden)

Benodigdheden

  • kookpan
  • wok

Instructies

  1. Meng in een kom de olie, sojasaus, chilivlokken en 5 spice powder.
  2. Snijd de gember en de knoflook fijn.
  3. Snijd de paksoi in stukken (zowel het blad als de stronk).
  4. Bereid de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  5. Zet de wok op hoog vuur en giet hier 1 el olie in. Voeg de gember, knoflook en gehakt toe en bak dit enkele minuten. Voeg dan de paksoi enkele minuten toe.
  6. Giet de noodles af en doe de noodles bij de rest van de ingrediënten in de wok. Giet de pittige olie erbij.
  7. Maak de borden op en strooi bosui over de borden heen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.