Simpele vegetarische witlofsalade met ei en framboos

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze vegetarische witlofsalade is supersimpel om te maken en bavt maar een paar ingrediënten. Toch is alles heerlijk in balans! Voor de bittere witlof, heb ik in frambozen een zoete tegenhanger gevonden. De zongedroogde tomaten zorgen voor een beetje hartigheid. En ei en witlof gaat altijd goed samen! Gekookte witlof of witlof uit de oven vind ik zelf echt NIET lekker, maar rauwe witlof wel! De lekker knapperige structuur met het lichte bittertje vind ik persoonlijk erg fijn. In deze salade komt de witlof perfect tot z'n recht.

Simpele vegetarische witlofsalade met ei en framboos

Simpele vegetarische witlofsalade met ei en framboos

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witlof
  • 200 gram verse frambozen
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 stuks vegetarische schnitzel (ik gebruikte die van Vivera)
  • 4 eieren
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • scheutje olie om in te bakken

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Kook de eieren 6 minuten (hard) en laat ze daarna onder koud water schrikken.
  2. Was de witlof goed en snijd de onderste centimeter weg.
  3. Bak de schnitzel volgens de instructies op de verpakking en snijd in reepjes.
  4. Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes en was de frambozen.
  5. Pel de eieren en snijd in kwarten.
  6. Schik de blaadjes witlof over 2 diepe borden. Verdeel hieroverheen de frambozen, reepjes schnitzel en ei.
  7. Meng in een bekertje olie en balsamicoazijn en sprenkel dit over de salade.
Naar een recept uit Jumbo magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *