Simpele vegetarische witlofsalade met ei en framboos

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Simpele vegetarische witlofsalade met ei en framboos

Deze vegetarische witlofsalade is supersimpel om te maken en bavt maar een paar ingrediënten. Toch is alles heerlijk in balans! Voor de bittere witlof, heb ik in frambozen een zoete tegenhanger gevonden. De zongedroogde tomaten zorgen voor een beetje hartigheid. En ei en witlof gaat altijd goed samen! Gekookte witlof of witlof uit de oven vind ik zelf echt NIET lekker, maar rauwe witlof wel! De lekker knapperige structuur met het lichte bittertje vind ik persoonlijk erg fijn. In deze salade komt de witlof perfect tot z'n recht.

Ingrediënten

  • 3 stronkjes
  • witlof
  • 200 gram
  • verse frambozen
  • 6
  • zongedroogde tomaten
  • 2 stuks
  • vegetarische schnitzel
  • (ik gebruikte die van Vivera)
  • 4
  • eieren
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie
  • 1 el
  • balsamicoazijn
  • scheutje
  • olie om in te bakken

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Kook de eieren 6 minuten (hard) en laat ze daarna onder koud water schrikken.
  2. Was de witlof goed en snijd de onderste centimeter weg.
  3. Bak de schnitzel volgens de instructies op de verpakking en snijd in reepjes.
  4. Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes en was de frambozen.
  5. Pel de eieren en snijd in kwarten.
  6. Schik de blaadjes witlof over 2 diepe borden. Verdeel hieroverheen de frambozen, reepjes schnitzel en ei.
  7. Meng in een bekertje olie en balsamicoazijn en sprenkel dit over de salade.
Naar een recept uit Jumbo magazine
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *