Pasta met boerenkoolpesto en geroosterde walnoten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Waar je vroeger bij boerenkool meteen dacht aan stamppot, is het de afgelopen jaar uitgegroeid tot een ware 'superfood'. Oké, de term superfood kan geloof ik niet meer, maar alsnog is het een hippe voedingssoort die bekend staat om de hoge voedingswaarde. In de VS zijn ze dol op 'kale', zoals boerenkool daar heet. In Nederland zien we boerenkool ook steeds meer in andere toepassingen. Bijvoorbeeld in smoothies, gewokt, of in een pesto zoals hier. Oh en wist je dat als je boerenkool besprenkelt met een klein beetje olie en zeezout en het in de oven rooster je een soort chips krijgt. Superlekker!

Pasta met boerenkoolpesto

In het recept van vandaag maak ik een boerenkoolpesto. Gecombineerd met frisse citroen, knapperige geroosterde nootjes en eventueel romige mozzarella is dit een heerlijke maaltijd! Wil je de maaltijd helemaal vegan maken? Dan kun je de mozzarella achterwege laten. Ga je wel voor mozzarella, dan raad ik je aan om biologische buffelmozzarella te kiezen, je proeft echt het verschil. Qua citroenen geef ik hier ook de voorkeur aan biologisch, omdat we de naast het sap de zest ook in dit recept gebruiken.

Pasta met boerenkoolpesto en geroosterde walnoten

Pasta met boerenkoolpesto en geroosterde walnoten

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram (volkoren) penne
  • 200 gram boerenkool
  • 15 gram basilicum
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 (biologische) citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 1 bol (biologische) buffelmozzarella (laat achterwege voor een vegan recept)
  • peper en zout

Benodigdheden

  • hakmolen of staafmixer
  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Pureer 2/3 van de boerenkool, sap van 1/2 citroen, knoflook, 4 el olijfolie, peper en zout tot een gladde pesto. Roer de chilivlokken er doorheen.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet wat olie in de koekenpan.
  4. Hak de noten grof en doe deze in de pan, samen met de zest van de citroen en tijm. Voeg na enkele minuten de overgebleven boerenkool toe en bak nog eens 3 minuten.
  5. Giet de pasta af en bewaar 1 kopje van het kookvocht.
  6. Combineer in een pan de pasta, de boerekoolpesto en circa 100 ml van het kookvocht. Roer goed door. Voeg zo nodig extra kookvocht toe. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, peper en zout.
  7. Top met de walnoten-boerenkool combinatie en mozzarella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *