Flammkuchen met zuurkool

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hartige taarten, quiches, flammkuchen. Stuk voor stuk heerlijke hartige taarten, elk weer op zijn eigen manier bereid. De flammkuchen (of 'tarte flambée') vind je veel in Duitsland en Frankrijk. Zijn oorsprong vindt deze plaattaart in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met creme fraiche, ui, spekjes en kaas, maar er zijn tal van heerlijke mogelijkheden om je flammkuchen te toppen. Ook vegetarisch! Wij gingen dit keer voor een supersimpele variant, maar o zo lekker. Getopt met crème fraîche, rode ui en zuurkool. Afgemaakt met kruiden en een klein beetje kaas. Razendsnel klaar en genieten maar! Je kunt het gerecht eten voor de lunch, bij de borrel of als avondeten met een lekkere groentesoep bijvoorbeeld. Zo aten wij hem ook!

Flammkuchen met zuurkool

Flammkuchen met zuurkool

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 500 gram zuurkool (in een zakje)
  • 2 el crème fraîche
  • 1 rode ui
  • zwarte peper
  • 3 el jonge kaas
  • 1 tl dille

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C (hetelucht).
  2. Haal het deeg uit de verpakking en leg op een bakplaat.
  3. Smeer de crème fraîche over het deeg uit.
  4. Snijd de ui in dunne ringen den verdeel hier overheen.
  5. Haal de zuurkool los en verdeel over de plaattaart.
  6. Verdeel de dille hier over. Breng op smaak met zwarte peper en maak af met de kaas. Bak in circa 17 minuten gaar.

One response to “Flammkuchen met zuurkool

  • Chinazor

    These pictures are so alive. Quite colorful and obviously tasty. What other type of cheese can i use for thois recipe?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *