Loaded nachos met heerlijke guacamole variaties

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Loaded nachos met heerlijke guacamole variaties

Loaded nachos (of nachoschotels) zijn een feestje om te maken en om te eten! Je kunt de nachos natuurlijk toppen met wat je maar lekker vindt. Ik deed dit keer een variant met pulled oats. Zo heb je een vegetarische topping die toch wat weg heeft van vlees. Eigenlijk heb je maar een paar ingrediënten nodig voor een lekkere nachtschotel. Het is echt zo gepiept, letterlijk! Dit keer deed ik er ook een Santa Maria salsa overheen en klassieke toppings als mais, rode ui en natuurlijk kaas. Je kunt eigenlijk geen loaded nachos maken zonder kaas, toch?

Nachochips

Het leuke is dat de nachochips van Santa Maria een speciaal proces hebben ondergaan waardoor ze lekker stevig en knapperig blijven. Ideaal, want zo kun je ze maximaal toppen, zonder je zorgen te maken of de chips nog lekker zijn.

Variaties op klassieke guacamole

Terwijl de nachoschotel in de oven staat, kun je doorgaan met het maken van de guacamole. Ik heb 3 leuke variatietips op de klassieke guacamole. Ik gebruikte zelf koriander, feta en granaatappelpitjes. Maar je ziet in de ingrediëntenlijst ook optie om een spicy mango of een guac met ananassalsa te maken. Lekker fris en fruitig!

Ingrediënten

  • 250 gram Santa Maria Nacho Chips
  • 185 gram pulled oats (of gebruik (vega) gehakt)
  • 1 zakje Santa Maria taco kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram Santa Maria salsa mild
  • 100 gram mais uit blik
  • 1 rode ui
  • 100 gram gemengde geraspte kaas (cheddar kaas en jong belegen kaas)
  • Verse koriander en granaatappelpitjes om te toppen
  • Guacamole:
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 zakje Santa Maria guacamole mix
  • 2 el fetakaas
  • 2 el verse koriander
  • 2 el granaatappelpitjes
  • Variatietips op de guacamole: 2 el mango + 1 rode peper in ringetjes of 2 el ananas - 2 el rode ui - 1 trostomaat in blokjes

Benodigdheden

  • Ovenschaal 20 x 30 cm
  • Koekenpan
  • Staafmixer (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de pulled oats en de tacokruiden toe en bak enkele minuten.
  3. Snijd de ui in dunne ringen.
  4. Verdeel de nachos over de ovenschotel en verdeel hier de salsa overheen, gevolgd door de pulled oats.
  5. Verdeel de uiringen, mais en kaas hier overheen en bak gedurende 5 minuten in de oven. Maak intussen de guacamole.
  6. Pureer of prak de avocado’s, samen met de guacamolekruiden. Top met de verse koriander, granaatappelpitjes en fetakaas. Hou je niet van koriander? Je kunt het achterwege laten of vervangen door platte peterselie.
  7. Haal de nachoschotel uit de oven en top eventueel met extra koriander en granaatappelpitjes. Serveer de nachoschotel met de guacamole en enjoy!
Advertorial - i.s.m. Eatertainment & Santa Maria
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *