Vegetarische gevulde paprika met quinoa

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

"Hoe doe je dat?" Vraag je jezelf misschien weleens af. Ook als foodblogger kun je jezelf soms niet inhouden en voor dat je een foto kunt maken heb je al alles opgegeten. Haha! Het overkwam me de eerste keer dat idd deze met quinoa gevulde paprika's maakte. Ik had trek, het was laat en ik wilde gewoon eten. Eerlijk gezegd had ik er ook niet heel veel van verwacht. Ik had nog best veel paprika's liggen en besloot daar iets mee te maken. Een rondje langs mijn keukenkastje en de groentelade leverde dit op. Verrassend lekker! Dus toen ik op Instagram vroeg of jullie toch het recept wilden, klonk een volmondig "JA!"

Vegetarische gevulde paprika

En dus, maakte ik de vegetarische gevulde paprika's gewoon nog een keer. Dit keer namen we de tijd voor een foto :-). Hij is gevuld met een combinatie van quinoa, rozijnen, amandelen, tomaat en vega stukjes. Ik ging voor vega gyros, maar de eerste keer maakte ik ze met fijngesneden vega braadworst. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit. In beide gevallen zorgt het voor een lekker hartige touch en een bite. Vega spekjes zouden bijvoorbeeld ook niet misstaan. En mocht je wel vlees eten, kun je gaan voor gewone spekjes of chorizo. Je kunt trouwens voor een vegan recept makkelijk de feta achterwege laten, zo at Jerome hem ook. Bovendien is er ook vegan feta kaas, die van Violife is bijvoorbeeld lekker!

Gevulde groenten

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze lekkere paprika's vindt! Ga je ze maken? Laat het me vooral weten in de comments! Wil je nog meer recepten met gevulde groenten zien? Wat dacht je van deze schattige gevulde bolcourgettes met garnalen? Of deze heerlijke gevulde Siciliaanse tomaten?

Vegetarische gevulde paprika met quinoa

Vegetarische gevulde paprika met quinoa

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3
  • rode paprika's
  • 150 gram
  • quinoa
  • 2 el
  • rozijnen
  • 1 tl
  • bouillonpoeder
  • (of 1/2 bouillonblokje)
  • 1 tl
  • gedroogde bieslook
  • 1 pak
  • vegetarische gyros
  • 3
  • trostomaten
  • 2 el
  • amandelschaafsel
  • optioneel: (vegan) feta kaas

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Halveer de paprika's en snijd de zaadlijsten (alles wat wit is) eruit. Het beste kun je het steeltje laten zitten. Dit zorgt namelijk voor extra stevigheid en dat je vulling er niet uit valt.
  3. Leg de paprika's in de ovenschaal en bak 15 minuten.
  4. Spoel intussen de quinoa goed af met koud water en kook in ruim water + bouillonpoeder gaar volgens de instructies op de verpakking (de buitenkant wordt dan een beetje transparant).
  5. Zet intussen de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de gyros gaar.
  6. Snijd de tomaten fijn.
  7. Giet de quinoa af en meng de quinoa, tomatenblokjes, rozijnen, vega stukjes, bieslook en amandelschaafsel.
  8. Haal de paprika's uit de oven en vul met het mengsel. Verkruimel eventueel wat feta over het mengsel en bak nog eens 5-7 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *