Bietensalade met hartige granola

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Granola ken je vooral als een ontbijtgerecht, maar je kunt ook een hartige variant maken. Deze simpele bietensalade wordt echt next level getild door de crunch en smaak van de hartige granola die we als topping gebruiken. Door chilivlokken, komijn en koriander toe te voegen gaat het ineens van ontbijt naar diner. Tof toch?! Verder combineren we de bieten met klassiekers: dille en bieslook. Altijd lekker bij bietjes. Je eet deze salade voor de lunch of als bijgerecht. Fancy bijgerecht bij de BBQ bijvoorbeeld!

Bietensalade met hartige granola

Bietensalade met hartige granola

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4
  • voorgekookte bieten
  • 4 takjes
  • verse dille
  • 1 tl
  • gedroogde bieslook
  • 50 gram
  • grove havervlokken
  • 20 gram
  • pistachenoten
  • (grof gehakt)
  • 20 gram
  • pitten en zaden
  • 2 el
  • honing
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1 tl
  • komijnzaad
  • 1/2 tl
  • korianderzaad
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • (optioneel)
  • 1/4 tl
  • chilivlokken
  • (optioneel)
  • 3 el
  • olijfolie

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng in een kom de havervlokken, pistachenoten, pitten en zaden, kaneel, komijn en chilivlokken. Voeg de olie en oranjebloesemwater toe. Verdeel over de bakplaat en bak 30 minuten (schep halverwege om).
  3. Snijd intussen de bieten in blokjes en meng met de bieslook en dille.
  4. Breng eventueel op smaak met extra verdien olijfolie en balsamicoazijn.
  5. Verdeel de bieten over 2 borden.
  6. Strooi de hartige granola over de bieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *