Gevulde bolcourgette met Hollandse garnalen

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gevulde bolcourgette met Hollandse garnalen

Heb je ze al in de winkels gespot? Die schattige bolcourgettes? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit, want zo kon ik gevulde bolcourgette maken met Hollandse garnalen! Ik maakte al eerder gewone gevulde courgette met tonijn bijvoorbeeld.

Vrolijk gevulde bolcourgettes

Op de een of andere manier vind ik de bolcourgettes nét even wat vrolijker en bij uitstek geschikt om te vullen. Dit keer ook weer een simpele, zomers vulling. Zoals je ziet, je hebt maar een paar ingrediënten nodig! We maakten een vulling van Hollandse garnalen, lekker zoete tomaatjes, bieslook en crème fraîche. Je eet de gevulde bolcourgettes als hoofdgerecht of als bijgerecht. Ultieme no-waste tip: de binnenkant van de courgette gebruik je voor dit recept niet, maar kun je prima gebruiken in bijvoorbeeld een courgettesoep.

Ingrediënten

  • 2
  • bolcourgettes
  • 250 gram
  • trostomaten
  • (fijngehakt)
  • 100 gram
  • Hollandse garnalen
  • 100 gram
  • crème fraîche
  • 1 el
  • fijngehakte bieslook
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd het kapje van de bolcourgettes.
  3. Hol de courgettes met een lepel uit. Houd aan alle randen circa 1 cm over zodat de courgette stevig blijft. Leg ze op de bakplaat (inclusief kapjes en bak 20 minuten.
  4. Hak de tomaten en laat zoveel mogelijk uitlekken, zodat er weinig tot geen vocht bij zit.
  5. Meng de tomaten, fijngehakt bieslook, crème fraîche en garnalen in een kommetje en breng op smaak met zwarte peper. Zet dit apart tot de courgettes gaar zijn.
  6. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het mengsel. Plaats eventueel de kapjes er weer op.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *