Gegrilde salade caprese

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la dolce vita'. In de Allerhande van deze maand, kwam ik een recept tegen voor een geroosterde caprese salade.

Salade caprese met een knipoog

Een variatie op de klassieker. Eentje die perfect op de barbecue te bereiden is, maar ook in de grill- of koekenpan. Door de groenten heel kort te roosteren. krijgen ze een licht gerookte smaak. Samen met de volle, zachte mozzarella echt een topper!

Meer Italiaanse salade inspiratie

Deze salade eet je als hoofdgerecht of als bij- of voorgerecht. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? We hebben veel meer heerlijke Italiaanse salades! Wat dacht je van panzanella (broodsalade), pastasalade of tomatensalade?

Gegrilde salade caprese

Gegrilde salade caprese

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 2 paprika's
  • 3 takjes basilicum
  • 3 medium trostomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl frambozenazijn (of andere fruitige azijn zoals appelciderazijn)

Benodigdheden

  • grillpan of barbecue

Instructies

  1. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens nog eens doormidden.
  2. Snijd de sla in de lengte doormidden, evenals de tomaten.
  3. Zet de grillpan of barbecue op hoog vuur en grill de paprika en tomaat circa 5 minuten. Voeg op het einde de sla toe. Leg deze met de binnenkant naar onderen en grill nog eens 1 minuut.
  4. Verdeel de groenten over de borden.
  5. Scheur de mozzarella in stukken en snijd de basilicum fijn. Verdeel over de groenten en maak af met olie en azijn.

2 reacties op “Gegrilde salade caprese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *