Klassieke pastasalade pesto, mozzarella, tomaat

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een klassieke pastasalade pesto kan altijd! Het is een lekker lunchgerecht, bijgerecht of hoofdferecht. Neem de salade mee op picknick of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ.

Deze pastasalade is supermakkelijk om te maken. Het lekkerste is om de pesto zelf te maken. Daar geef ik je ook het recept voor hieronder. Heb je echt geen zin (of tijd)? Dan kun je ook kant-en-klare pesto gebruiken.

Deze klassieker is gevuld met de authentieke smaken van Italië. En voor de oplettende kijker: de kleuren van de vlag van Italië.
De groene pesto, de rode tomaatjes en de witte mozzarella balletjes. Een en al gezelligheid op je bord!
Doe je ook gezellig mee met deze klassieke pastasalade pesto, mozzarella en tomaat?
Kijk dan snel hieronder hoe je deze pasta maakt!

Klassieke pastasalade pesto, mozzarella, tomaat

Klassieke pastasalade pesto, mozzarella, tomaat

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram fusili pasta (of penne)
  • 200 gram mini buffelmozzarella balletjes
  • 300 gram cherry tomaten
  • voor de pesto:
  • 15 gram basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente' (beetgaar).
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster in deze droge, hete pan de pijnboompitten kort. Pas op, ze verbranden snel! Draai daarom het vuur uit als ze nét beginnen te bruinen en blijf ze bewegen in de pan.
  3. Met een staafmixer of hakmolen maal je de basilicum, pijnboompitten, knoflook en kaas tot een pesto. Giet er olie doorheen en roer goed door.
  4. Halveer de tomaten.
  5. Giet de pasta af en spoel af met koud water.
  6. Meng de tomaten, pesto en mozzarella.

2 reacties op “Klassieke pastasalade pesto, mozzarella, tomaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *