Quesedilla recept met pulled chicken, bosui en jalapeño

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Quesedilla recept met pulled chicken, bosui en jalapeño

Een quesadilla recept met lekker veel pit en pulled chicken. Zoek je een lekker quesedilla recept wat je makkelijk zelf kunt maken? Probeer ons recept met pulled chicken, bosui en jalapeño pepers voor wat extra pit. Eventjes in het tostiapparaat en klaar is quese... ehh ..kees!

Een quesedilla is een bekend Mexicaans gerecht en bestaat uit: een wrap als bodem, een vulling naar keuze met in ieder geval kaas en tot slot nog een wrap. Deze leg je op de grill of in mijn geval in je tostiapparaat zodat de quesedilla van de buitenkant licht krokant wordt en van binnen warm wordt. En vooral natuurlijk: dat de kaas gaat smelten! Er staan al een aantal quesedillas hier op de blog, maar dit keer gingen we voor een hele andere variant.

De quesedilla doet het prima als borrelhapjes, lunch of zelfs als avondmaaltijd met een lekkere groene salade erbij (of probeer om in het thema te blijven deze maissoep eens!). Deze heerlijke quesedillas serveer je natuurlijk met een lekkere zelfgemaakt guacamole!

Ingrediënten

  • 8 (volkoren)
  • wraps
  • 2
  • kipfilets
  • 400 gram
  • passata di pomodoro
  • 1 el
  • Worcestersaus
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1
  • jalapeño peper
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 2
  • bosuien
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 30 gram
  • cheddarkaas
  • handje
  • spinazie
  • verse koriander (optioneel)
  • voor erbij:
  • zelfgemaakte guacamole

Benodigdheden

  • grill(pan), koekenpan of tosti-ijzer
  • kookpan

Instructies

  1. Vul de pan met water en breng aan de kook. Kook de kipfilet gedurende 10 minuten.
  2. Prak intussen de avocado en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  3. Haal de kipfilet uit het water en trek met 2 vorken de kip uit elkaar tot sliertjes.
  4. Giet de passata bij de kip en meng samen met de Worcestersaus en paprikapoeder.
  5. Bedek de wraps met een beetje kip en saus, gevolgd door bosui en jalapeño peper. Maak af met spinazie, flink wat kaas en leg er nog een wrap op.
  6. Grill in de pan of tozi-ijzer tot de kaas begint te smelten.
  7. Snijd de quesedillas in vieren en serveer met de guacamole.
quesedillas maken
2 mensen willen het maken
5 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *