Do Chua salade van Anthony Bourdain

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Do Chua salade van Anthony Bourdain

Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef.

Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermenteerde haai. Meestal was het streetfood eten. Of het nou met een local is of met de president van de VS. Zo lepelde hij met Barack Obama noodles en bier weg in Vietnam. Ik denk dat zijn echtheid en oprechtheid hem zo geliefd maakten bij het grote publiek. De o zo fijne combinatie van reizen en eten. Shows die hij maakte zijn No reservations en Parts Unknown. Parts Unknown is nog op Netflix te zien. Netflix kondigde aan de licentie te hebben verlengd en dat betekent dat je langer van Parts Unknown kunt genieten op Netflix.

Inmiddels is Anthony Bourdain er niet meer. Als eerbetoon aan hem, vond ik het een goed idee om een recept van hem te maken. Met die kenmerkende échte smaken. Ik ging voor een Vietnamese salade: Do Chua. Deze kun je zo eten of als onderdeel van de banh mi (Vietnamees broodje). Deze zoetzure, knapperige salade doet het perfect op het broodje en dus besloten wij er een simpele banh mi van te maken. Zelf zegt hij over de do chua: gebruik goede ingrediënten, dus geen harde munt of gele koriander. Noted!

Het is een salade die heel simpel te maken is, met slechts een paar ingrediënten: daikon (ook wel rettich in het Nederlands), wortel, taugé, verse kruiden en een marinade. Vervolgens top je deze met een lekker gekookt eitje. Lekker licht en zomers!

Heb jij weleens de shows van Anthony Bourdain gezien? Had je een favoriete aflevering?

Ingrediënten

  • 1
  • daikon
  • (rettich)
  • 300 gram
  • wortel
  • 100 gram
  • taugé
  • 25 gram
  • verse koriander
  • 25 gram
  • verse munt
  • 2 tl
  • suiker
  • (+ 2 el extra)
  • 60 ml
  • witte azijn
  • 120 ml
  • sherryazijn
  • 180 ml
  • heet water
  • 1 el
  • zout
  • 4 hardgekookte
  • eieren

Benodigdheden

  • kookpan
  • zeef

Instructies

  1. Snijd de wortel en daikon in lange linten. Meng in een kom met het zout en 2 tl suiker. Laat 30 minuten staan en giet het vocht af.
  2. Knijp de groenten droog met keukenpapier of een theedoek.
  3. Maak de kom schoon en meng met de rest van de suiker, azijn en water. Laat dit een uur staan.
  4. Spoel intussen de taugé af en kook 3 minuten. Spoel af met koud water.
  5. Je kunt nu verder gaan of je kunt het geheel in een schone kom gieten en 3 weken in de koelkast bewaren.
  6. Ga je nu verder met de salade?
  7. Giet dan het vocht af (laat een klein beetje vocht in de salade) en meng de taugé, koriander en munt er doorheen. Maak af met ei.
  8. Breng eventueel op smaak met sriracha saus.
Uit: Anthony Bourdain - Beter wordt het niet
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Do Chua salade van Anthony Bourdain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *