Midden-Oosterse gehaktschotel

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze Midden-Oosterse gehaktschotel was een toevalstreffer of een goed gelukte mislukking ;-).

Ik had eigenlijk het idee om Donna Hay's Midden-Oosterse gehaktballen uit de oven te maken. Maar toen mijn gehaktballen niet zo stevig bleken, besloot ik er dan maar een gehaktschotel van de maken. Just go with the flow :-).

Het gehakt is gemengd met tomatensaus, gekookte bulgur en natuurlijk veel lekkere kruiden. Vervolgens topten we het gerecht met twee soorten kaas. Uiteraard kun je ook kiezen voor wat kazen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals feta. Ik vond zelf echter de combinatie van pecorino en mozzarella erg lekker.
Eet er bijvoorbeeld pitabroodjes en een salade bij!

Midden-Oosterse gehaktschotel

Midden-Oosterse gehaktschotel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik of pak)
  • 80 gram bulgur
  • 1 sjalotje (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1t tl gedroogde oregano
  • 1 tl suiker
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 1 tl harissa
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gram gemalen pecorino kaas
  • scheutje olijfolie
  • voor erbij: pitabroodjes (optioneel)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 C.
  2. Doe de bulgur in een hittebestendige kom en giet hier kokend water bij. Plaats een bord op de kom en laat zo de bulgur gaar stomen.
  3. Zet intussen de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
  4. Voeg gehakt, knoflook en een sjalotje toe, samen met de komijn, oregano en harissa en bak het gehakt rul. Voeg daarna suiker en granaatappelsiroop toe.
  5. Meng de bulgur door het gehakt. Roer vervolgens de passata en tomatenblokjes er doorheen.
  6. Giet het geheel in de ovenschaal en maak af met plakjes mozzarella en geraspte pecorino kaas.
  7. Zet 5 minuten in de oven en serveer met warme pita broodjes.

One response to “Midden-Oosterse gehaktschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *