Rabarbertaart met zachte amandelvulling

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Rabarbertaart met zachte amandelvulling

"Ik dacht de afgelopen 30 jaar dat ik geen rabarber lustte", riep mijn moeder toen ze deze taart proefde. Daarmee is deze taart meer dan goedgekeurd. De licht zure smaak van de rabarber, de zoete amandelvulling en de romige, knapperige bodem maken het tot een fantastisch geheel.

Voor de bodem heb ik het recept uit Kleine Taartjes gebruikt, wat ik eerder deelde voor de limoentaartjes. Deze bodem is lekker bros en vormt een goede basis voor de rabarbertaart. Als vulling gebruiken we een 'frangipane', een amandelvulling van gemalen amandelen, suiker, boter en ei. Tot slot toppen we de taart af met stukjes rabarber. Even in de oven en dan kun je gaan genieten van je rabarbertaart met amandelvulling. Zelfs als je normaal geen rabarber fan bent, wed ik dat je deze taart wél kunt waarderen :-).

Ingrediënten

  • voor de bodem:
  • 120 gram
  • bloem
  • 50 gram
  • poedersuiker
  • 20 gram
  • amandelmeel
  • mespunt
  • zout
  • 75 gram
  • koude boter (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 biologisch
  • ei (geklutst)
  • voor de amandelvulling:
  • 50 gram
  • amandelmeel
  • 50 gram
  • kristalsuiker
  • 50 gram
  • roomboter
  • 1
  • ei
  • verder nodig:
  • 3 stengels
  • rabarber

Benodigdheden

  • bakblik 20 x 20 centimeter
  • mengkom
  • deegroller

Instructies

 
  1. Meng in een kom bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout.
  2. Voeg de koude roomboter toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  3. Giet 1 eetlepel van het ei bij het mengsel en kneed tot een deeg. Wanneer het te droog is kun je nog een klein beetje extra ei toevoegen (te plakkerig? Voeg dan een klein beetje extra bloem toe).
  4. Vorm een bal van het deeg, wikkel in plasticfolie en leg een half uur in de koelkast.
  5. Maak intussen de amandelvulling (frangipane).
  6. Meng de suiker, amandelmeel, boter en ei tot een gladde pasta. Zet dit apart en snijd de rabarber in stukjes.
  7. Verwarm de oven voor op 180 C.
  8. Haal de deegbal uit de koelkast.
  9. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit.
  10. Bekleed je bakblik met deeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork en zet het blik enkele minuten in de vriezer.
  11. Bedek de deegbodem met amandelvulling en leg tot slot de rabarberstukjes erop.
  12. Bak de taart in circa 25 minuten gaar.
 
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *