Taboule met grapefruit, feta en kip kebabs

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Taboule met grapefruit, feta en kip kebabs

Ingrediënten

  • 100 gram
  • bulgur
  • 50 gram
  • platte peterselie
  • 15 gram
  • munt
  • 2 trostomaten
  • 1/2
  • komkommer
  • 1
  • grapefruit
  • 1/2 rode
  • ui
  • 25 gram
  • fetakaas
  • 1 el
  • granaatappelsiroop
  • voor de kebabs:
  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 1 rode
  • peper
  • 2 takjes
  • munt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  • grote (hittebestendige) kom
  • koekenpan of grillpan
 

Instructies

  1. Strooi de bulgur in de kom en giet er kokend water bij totdat de bulgur ruim onder water staat. Leg een bord op de kom en lat de bulgur gaar stomen.
  2. Snijd intussen de tomaten, komkommer, ui, munt en peterselie fijn.
  3. Schil de grapefruit en haal het vliesje van de partjes grapefruit af.
  4. Schep met een vork de bulgur om. Giet eventueel teveel aan vocht af. Laat even afkoelen en maak intussen de kipkebabs.
  5. Snijd de peper, munt en knoflook fijn en meng met het kipgehakt. Vorm er 6 'worstjes' van.
  6. Giet olie in de pan en bak de kebabs gaar.
  7. Meng de bulgur met de tomaten, komkommer, ui, munt, granaatappelsiroop en peterselie. Top met grapefruit en feta kaas.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *