Taboule met grapefruit, feta en kip kebabs

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category Ga naar recept

Taboule met grapefruit, feta en kip kebabs

Taboule met grapefruit, feta en kip kebabs

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd

Ingrediënten

  • 100 gram
  • bulgur
  • 50 gram
  • platte peterselie
  • 15 gram
  • munt
  • 2 trostomaten
  • 1/2
  • komkommer
  • 1
  • grapefruit
  • 1/2 rode
  • ui
  • 25 gram
  • fetakaas
  • 1 el
  • granaatappelsiroop
  • voor de kebabs:
  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 1 rode
  • peper
  • 2 takjes
  • munt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  • grote (hittebestendige) kom
  • koekenpan of grillpan
 

Instructies

  1. Strooi de bulgur in de kom en giet er kokend water bij totdat de bulgur ruim onder water staat. Leg een bord op de kom en lat de bulgur gaar stomen.
  2. Snijd intussen de tomaten, komkommer, ui, munt en peterselie fijn.
  3. Schil de grapefruit en haal het vliesje van de partjes grapefruit af.
  4. Schep met een vork de bulgur om. Giet eventueel teveel aan vocht af. Laat even afkoelen en maak intussen de kipkebabs.
  5. Snijd de peper, munt en knoflook fijn en meng met het kipgehakt. Vorm er 6 'worstjes' van.
  6. Giet olie in de pan en bak de kebabs gaar.
  7. Meng de bulgur met de tomaten, komkommer, ui, munt, granaatappelsiroop en peterselie. Top met grapefruit en feta kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *