Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en makkelijk. Zo ook deze Italiaanse salade op basis van (oud) brood: panzanella. De panzanella is ooit bedacht om oud brood, zoals ciabatta op te maken en bevat goede olijfolie, citroen en tomaat in de klassieke variant. Verder kun je gaan voor mozzarella en uiteraard basilicum. Ik maakte al eerder een klassieke panzanella.

Dit keer was ik geïnspireerd door de Britse editie van Delicious. Zoals je misschien hebt gezien waren we de afgelopen week in de UK voor een leuke road trip door Schotland en een klein stukje Engeland. Een van de dingen die we altijd leuk vinden, is het bezoeken van de lokale supermarkt. Hierover komt binnenkort nog wat meer op de blog. Wat ik er onder andere kocht, was een stapel Engelse kooktijdschriften. Altijd leuk om wat (buitenlandse) inspiratie op te doen! De panzanella variant met artisjok zag ik dus in een van deze tijdschriften, Delicious. En dat is deze salade ook!

Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok

Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 180 gram gegrilde artisjokken*
  • 200 gram verse spinazie
  • 1/2 ciabatta
  • 4 takjes platte peterselie (fijngesneden)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el vers citroensap
  • 12 grofgehakte pecannoten
  • *de artisjokken koop je in een glazen pot in de supermarkt

Benodigdheden

Instructies

  1. Bak het brood af en laat het afkoelen.
  2. Meng de olijfolie met de het citroensap tot een vinaigrette.
  3. Scheur het brood in stukken en besprenkel het met de vinaigrette.
  4. Snijd de artisjokken, wanneer ze nog niet gesneden zijn, in kwarten.
  5. Meng nu alle ingrediënten en schep goed door zodat de smaken goed vermengd worden. Breng eventueel op smaak met zwarte peper.

2 reacties op “Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *