Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en makkelijk. Zo ook deze Italiaanse salade op basis van (oud) brood: panzanella. De panzanella is ooit bedacht om oud brood, zoals ciabatta op te maken en bevat goede olijfolie, citroen en tomaat in de klassieke variant. Verder kun je gaan voor mozzarella en uiteraard basilicum. Ik maakte al eerder een klassieke panzanella.
Dit keer was ik geïnspireerd door de Britse editie van Delicious. Zoals je misschien hebt gezien waren we de afgelopen week in de UK voor een leuke road trip door Schotland en een klein stukje Engeland. Een van de dingen die we altijd leuk vinden, is het bezoeken van de lokale supermarkt. Hierover komt binnenkort nog wat meer op de blog. Wat ik er onder andere kocht, was een stapel Engelse kooktijdschriften. Altijd leuk om wat (buitenlandse) inspiratie op te doen! De panzanella variant met artisjok zag ik dus in een van deze tijdschriften, Delicious. En dat is deze salade ook!
Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 180 gram gegrilde artisjokken*
- 200 gram verse spinazie
- 1/2 ciabatta
- 4 takjes platte peterselie (fijngesneden)
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el vers citroensap
- 12 grofgehakte pecannoten
- *de artisjokken koop je in een glazen pot in de supermarkt
Benodigdheden
Instructies
- Bak het brood af en laat het afkoelen.
- Meng de olijfolie met de het citroensap tot een vinaigrette.
- Scheur het brood in stukken en besprenkel het met de vinaigrette.
- Snijd de artisjokken, wanneer ze nog niet gesneden zijn, in kwarten.
- Meng nu alle ingrediënten en schep goed door zodat de smaken goed vermengd worden. Breng eventueel op smaak met zwarte peper.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 346 | Calorieën uit vetten 230 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 16% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 17g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit lijkt mij een perfect gerechtje met dit warme weer!
Echt perfect inderdaad voor die warme dagen zoals vandaag :-)!