Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok

De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en makkelijk. Zo ook deze Italiaanse salade op basis van (oud) brood: panzanella. De panzanella is ooit bedacht om oud brood, zoals ciabatta op te maken en bevat goede olijfolie, citroen en tomaat in de klassieke variant. Verder kun je gaan voor mozzarella en uiteraard basilicum. Ik maakte al eerder een klassieke panzanella.

Dit keer was ik geïnspireerd door de Britse editie van Delicious. Zoals je misschien hebt gezien waren we de afgelopen week in de UK voor een leuke road trip door Schotland en een klein stukje Engeland. Een van de dingen die we altijd leuk vinden, is het bezoeken van de lokale supermarkt. Hierover komt binnenkort nog wat meer op de blog. Wat ik er onder andere kocht, was een stapel Engelse kooktijdschriften. Altijd leuk om wat (buitenlandse) inspiratie op te doen! De panzanella variant met artisjok zag ik dus in een van deze tijdschriften, Delicious. En dat is deze salade ook!

Ingrediënten

  • 180 gram
  • gegrilde artisjokken*
  • 200 gram
  • verse spinazie
  • 1/2
  • ciabatta
  • 4 takjes
  • platte peterselie
  • (fijngesneden)
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie
  • 1 el
  • vers citroensap
  • 12 grofgehakte
  • pecannoten
  • *de artisjokken koop je in een glazen pot in de supermarkt

Benodigdheden

Instructies

  1. Bak het brood af en laat het afkoelen.
  2. Meng de olijfolie met de het citroensap tot een vinaigrette.
  3. Scheur het brood in stukken en besprenkel het met de vinaigrette.
  4. Snijd de artisjokken, wanneer ze nog niet gesneden zijn, in kwarten.
  5. Meng nu alle ingrediënten en schep goed door zodat de smaken goed vermengd worden. Breng eventueel op smaak met zwarte peper.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Italiaanse salade (Panzanella) met artisjok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *