Panzanella (Italiaanse salade met brood)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- 7924 keer bekeken
- voor 2-4 personen
- Voorbereidingstijd
- Totale benodigde tijd

Panzanella is een Italiaans gerecht wat traditioneel gemaakt wordt met oud brood. Het was namelijk een perfecte manier om oud brood op te maken. Door deze te doordrenken in olijfolie smaakte het brood meteen niet meer oud. Dit recept kun je dus perfect met ciabatta maken wat al een paar dagen ligt of bijvoorbeeld oud stokbrood. Uiteraard kun je ook gewoon vers gebruiken. In kocht een afbak ciabatta en gebruikte deze. Verder zit deze salade boordevol tomaat. Tegenwoordig kun je zo veel verschillende soorten kopen. Die gele vind ik er altijd zo bijzonder uitzien en maken deze panzanella meteen een feestje voor het oog!De panzanella kun je eten als voorgerecht, als hoofdgerecht of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue! En wil je nog meer lekkere Italiaanse gerechten ontdekken? Kijk dan hier!
Ingrediënten
- 1
- ciabatta
- (oud of afbak)
- 250 gram
- cherry tomaten
- (gehalveerd)
- 200 gram
- gele tomaten
- (in kwarten gesneden)
- 1 rode
- ui
- (in dunne ringen gesneden)
- 1/2
- komkommer
- (in kleine blokjes gesneden)
- 1 bol
- (buffel)mozzarella
- 3 el
- extra vergine olijfolie
- 1 el
- balsamicoazijn
- basilicum naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
- salade kom
Instructies
- Snijd het brood in plakken en grill kort in de oven.
- Meng de groenten en scheur de mozzarella in stukken. Voeg de mozzarella toe aan de rest van de salade.
- Snijd het brood eventueel in kleinere stukken en roer door de salade.
- Meng de olijfolie en azijn en giet deze over de salade. Maak af met basilicum en zwarte peper.
Diet ziet er heel erg lekker uit, en zo eenvoudig ook! :)