Vegetarische Chinese tomatensoep met ei

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat er ketjap in zit, niet een Chinees ingrediënt, maar wel een ingrediënt wat ervoor zorgt dat je de zo kenmerkende zoet-hartige smaak in je soep krijgt. Overigens is de soep ook lekker zonder ei. Of probeer hem eens met rijstnoodles. Deze gooi je er dan op het einde bij.

Vegetarische Chinese tomatensoep met ei

Vegetarische Chinese tomatensoep met ei

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 180 gram tomatenpuree
  • 3 grote tomaten
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 witte ui (fijngesneden)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl maïzena
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 0.75 liter water
  • 1 ei
  • scheutje olie

Benodigdheden

  • soep pan
  • zeef

Instructies

  1. Breng een pan water aan de kook. Kerf aan de onderkant van de tomaten een 'x'. Hierdoor kun je ze zometeen heel gemakkelijk ontdoen van hun vel. Dompel de tomaten een minuut onder in kokend water en laat ze vervolgens schrikken met ijskoud water. Je kunt nu heel gemakkelijk het velletje er vanaf trekken. Snijd de tomaten fijn.
  2. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg de tomatenpuree toe, samen met de gemberpoeder.
  3. Meng in een kommetje de sesamolie, ketjap en maïzena tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dit mengsel toe aan de soep.
  4. Voeg vervolgens de tomaten toe, samen met water en een bouillonblokje. Laat circa 10 minuten koken.
  5. Zeef eventueel de soep als je merkt dat er nog klontjes inzitten van bijvoorbeeld de tomaten.
  6. Breek een ei boven de soep zodat er over de hele bovenkant ei komt. Kook nog enkele minuten en serveer vervolgens meteen.

6 reacties op “Vegetarische Chinese tomatensoep met ei

  • Klaas

    Ik ben hem nu aan het maken voor 7 personen. Ben benieuwd hoe het uitpakt! Ik doe er nog wat verse tauge door op het eind.

    Beantwoorden
  • Emelian

    Heb de variant met de rijst noodles gemaakt. Heerlijk en gemakkelijk recept!! Voor herhaling vatbaar. Dank je wel Judith

    Beantwoorden
  • Henri Levison

    Heel erg lekker ! Dank je.
    Ik deed er trouwens nog 1 el Minin bij en 1 el Wijnazijn.
    Dan vind ik m net wat lekkerder. Maar ja, dat is persoonlijk.
    Ik ga deze soep zeker vaker maken.
    groetjes,
    Henri (vanuit Lincolnshire, UK)

    Beantwoorden
    • Esmee Vonk

      Wat leuk om te horen! Fijn dat het recept ook goed bevalt in Engeland. En je eigen draai aan een recept geven is altijd een goed idee!

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *