Vegetarische Chinese tomatensoep met ei
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat er ketjap in zit, niet een Chinees ingrediënt, maar wel een ingrediënt wat ervoor zorgt dat je de zo kenmerkende zoet-hartige smaak in je soep krijgt. Overigens is de soep ook lekker zonder ei. Of probeer hem eens met rijstnoodles. Deze gooi je er dan op het einde bij.
Vegetarische Chinese tomatensoep met ei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 180 gram tomatenpuree
- 3 grote tomaten
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 witte ui (fijngesneden)
- 3 el ketjap manis
- 1 el sesamolie
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl maïzena
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 0.75 liter water
- 1 ei
- scheutje olie
Benodigdheden
- soep pan
- zeef
Instructies
- Breng een pan water aan de kook. Kerf aan de onderkant van de tomaten een 'x'. Hierdoor kun je ze zometeen heel gemakkelijk ontdoen van hun vel. Dompel de tomaten een minuut onder in kokend water en laat ze vervolgens schrikken met ijskoud water. Je kunt nu heel gemakkelijk het velletje er vanaf trekken. Snijd de tomaten fijn.
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg de tomatenpuree toe, samen met de gemberpoeder.
- Meng in een kommetje de sesamolie, ketjap en maïzena tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dit mengsel toe aan de soep.
- Voeg vervolgens de tomaten toe, samen met water en een bouillonblokje. Laat circa 10 minuten koken.
- Zeef eventueel de soep als je merkt dat er nog klontjes inzitten van bijvoorbeeld de tomaten.
- Breek een ei boven de soep zodat er over de hele bovenkant ei komt. Kook nog enkele minuten en serveer vervolgens meteen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 132 | Calorieën uit vetten 50 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat ik altijd nog toevoeg is wat appelmoes. Geeft een wat fris-zure smaak.
Leuke tip, dankjewel :-). Ik ga het eens proberen!
Ik ben hem nu aan het maken voor 7 personen. Ben benieuwd hoe het uitpakt! Ik doe er nog wat verse tauge door op het eind.
Heb de variant met de rijst noodles gemaakt. Heerlijk en gemakkelijk recept!! Voor herhaling vatbaar. Dank je wel Judith
Heel erg lekker ! Dank je.
Ik deed er trouwens nog 1 el Minin bij en 1 el Wijnazijn.
Dan vind ik m net wat lekkerder. Maar ja, dat is persoonlijk.
Ik ga deze soep zeker vaker maken.
groetjes,
Henri (vanuit Lincolnshire, UK)
Wat leuk om te horen! Fijn dat het recept ook goed bevalt in Engeland. En je eigen draai aan een recept geven is altijd een goed idee!