Soft shell taco’s met garnalen
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Je vindt hier geregeld lekkere Mexicaanse gerechten terug en ik blijf maar lekkere nieuwe varianten bedenken. Gelukkig :-)! Het leek me lekker zachte taco's te vullen met garnalen, een salsa met de typisch Mexicaanse smaken en uiteraard een beetje guac en zure room 'on the side'. Je kunt de wraps (taco's) even in een pan grillen, maar je kunt ze ook gewoon in de magnetron opwarmen om ze zacht te houden. Het leukste ziet het eruit als je kleine wraps gebruikt.
Gebruik je grote wraps? Dan kun je kleine cirkels uitsteken. Gooi de restjes niet weg, maar maak er broodkruim van of tortilla chips!
Soft shell taco’s met garnalen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de garnalen:
- 15 ongepelde reuzegarnalen
- 2 tenen knoflook
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- optioneel: handje verse koriander
- voor de salsa:
- 1 jalapeño peper
- 3 grote tomaten
- 2 bosuien
- 2 avocado's
- verder nodig:
- 6 (volkoren) wraps
- optioneel: zure room
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie, limoensap, paprikapoeder, komijn en koriander. Marineer hier de reuzegarnalen in totdat je ze gaat bakken.
- Maak de salsa door de jalapeño peper, tomaat en bosui fijn te snijden.
- Prak de avocado.
- Bak de garnalen in enkele minuten gaar. Na enkele minuten worden ze roze, dan zijn ze gaar.
- Verhit de wraps. Doe dit in de magnetron of giet olie in de pan en bak de wraps kort.
- Vul ze met de salsa, garnalen, avocado en eventueel zure room.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 560 | Calorieën uit vetten 296 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 35g, Waarvan | 53% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 22g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen