Soft shell taco’s met garnalen

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Je vindt hier geregeld lekkere Mexicaanse gerechten terug en ik blijf maar lekkere nieuwe varianten bedenken. Gelukkig :-)! Het leek me lekker zachte taco's te vullen met garnalen, een salsa met de typisch Mexicaanse smaken en uiteraard een beetje guac en zure room 'on the side'. Je kunt de wraps (taco's) even in een pan grillen, maar je kunt ze ook gewoon in de magnetron opwarmen om ze zacht te houden. Het leukste ziet het eruit als je kleine wraps gebruikt. Gebruik je grote wraps? Dan kun je kleine cirkels uitsteken. Gooi de restjes niet weg, maar maak er broodkruim van of tortilla chips!

Soft shell taco’s met garnalen

Soft shell taco’s met garnalen

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de garnalen:
  • 15 ongepelde reuzegarnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • optioneel: handje verse koriander
  • voor de salsa:
  • 1 jalapeño peper
  • 3 grote tomaten
  • 2 bosuien
  • 2 avocado's
  • verder nodig:
  • 6 (volkoren) wraps
  • optioneel: zure room

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie, limoensap, paprikapoeder, komijn en koriander. Marineer hier de reuzegarnalen in totdat je ze gaat bakken.
  2. Maak de salsa door de jalapeño peper, tomaat en bosui fijn te snijden.
  3. Prak de avocado.
  4. Bak de garnalen in enkele minuten gaar. Na enkele minuten worden ze roze, dan zijn ze gaar.
  5. Verhit de wraps. Doe dit in de magnetron of giet olie in de pan en bak de wraps kort.
  6. Vul ze met de salsa, garnalen, avocado en eventueel zure room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *