Soft shell taco’s met garnalen

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Soft shell taco’s met garnalen

Je vindt hier geregeld lekkere Mexicaanse gerechten terug en ik blijf maar lekkere nieuwe varianten bedenken. Gelukkig :-)! Het leek me lekker zachte taco's te vullen met garnalen, een salsa met de typisch Mexicaanse smaken en uiteraard een beetje guac en zure room 'on the side'. Je kunt de wraps (taco's) even in een pan grillen, maar je kunt ze ook gewoon in de magnetron opwarmen om ze zacht te houden. Het leukste ziet het eruit als je kleine wraps gebruikt. Gebruik je grote wraps? Dan kun je kleine cirkels uitsteken. Gooi de restjes niet weg, maar maak er broodkruim van of tortilla chips!

Ingrediënten

  • voor de garnalen:
  • 15 ongepelde
  • reuzegarnalen
  • 2 tenen
  • knoflook
  • 1 el
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • komijnpoeder
  • 2 el
  • olijfolie
  • sap van 1
  • limoen
  • optioneel: handje verse koriander
  • voor de salsa:
  • 1
  • jalapeño peper
  • 3 grote
  • tomaten
  • 2 bosuien
  • 2
  • avocado's
  • verder nodig:
  • 6 (volkoren)
  • wraps
  • optioneel: zure room

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie, limoensap, paprikapoeder, komijn en koriander. Marineer hier de reuzegarnalen in totdat je ze gaat bakken.
  2. Maak de salsa door de jalapeño peper, tomaat en bosui fijn te snijden.
  3. Prak de avocado.
  4. Bak de garnalen in enkele minuten gaar. Na enkele minuten worden ze roze, dan zijn ze gaar.
  5. Verhit de wraps. Doe dit in de magnetron of giet olie in de pan en bak de wraps kort.
  6. Vul ze met de salsa, garnalen, avocado en eventueel zure room.
0 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *