Gezonde pindakaas fudge
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur

Pindakaas is echt zo'n 'hate it or love it' product en hier in huis gaat de pindakaas altijd razendsnel! Ik wilde eens gezonde pindakaas snoepjes maken en dat werd deze 'fudge'. Het blijft een traktatie, dus onbeperkt kun je er niet van snoepen, maar er zitten geen geraffineerde suikers in en veel goede voedingsstoffen waardoor het meteen een heel verzadigend effect geeft.

Gezonde pindakaas fudge
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram pindakaas
- 100 gram rijpe banaan (circa een halve banaan)
- 2 el kokosolie
- optioneel: pure chocolate chips
Benodigdheden
- 6 muffinvormpjes
- magnetron
- magentronvast schaaltje
Instructies
- Prak de banaan met een vork.
- Smelt intussen de pindakaas met de kokosolie in de magnetron. Doe dat elke keer 20 seconde totdat ze beiden vloeibaar zijn.
- Meng de banaan met de pindakaas en de kokosolie. Meng eventueel chocolate chips door het mengsel heen.
- Giet het in de 6 vormpjes en laat het een uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de pindakaas fudge rondjes doormidden en enjoy! Bewaar ze in de koelkast zodat ze mooi stevig blijven.