Bloemkoolrijst met kokoskip en ananas

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Bloemkoolrijst met kokoskip en ananas

Ananas en kokos is zo'n klassieke combinatie waarvan je vantevoren al weet: "mmm, dit gaat heel lekker worden.". Vandaag een lekker licht gerecht, boordevol (verborgen) groenten en koolhydraatarm. Bloemkoolrijst is een fijn alternatief voor rijst om eens te proberen. Van de bloemkoolroosjes maak je, met behulp van een hakmolen, fijne korrels waardoor je de structuur van rijst krijgt. Op het wat te pimpen deed ik er kokosflakes en een klein beetje kokosmelk doorheen. Ook de kip bevat kokos, samen met wat andere smaakmakers. Dit recept is geschikt voor iedereen die glutenvrij, lactosevrij of koolhydraatarm eet.

Ingrediënten

  • voor de bloemkoolrijst:
  • 1
  • bloemkool
  • 2 el
  • kokosmelk
  • 2 el
  • kokos flakes
  • voor de kip:
  • 200 gram
  • kipfilet
  • 2 centimeter
  • verse gember
  • 1 rode
  • peper
  • 1 teentje
  • knflook
  • 1 el
  • geraspte kokos
  • 1 el
  • tamari* of sojasaus
  • verder nodig:
  • 200 gram
  • ananas
  • 2 groene
  • paprika's
  • (in blokjes gesneden)
  • 1 tl
  • olie naar keuze
  • *tamari is glutenvrij

Benodigdheden

  • koekenpan (2x)
  • hakmolen

Instructies

  1. Snijd de stronk van de bloemkool af. Deze gebruiken we niet in dit recept.** Snijd de roosjes in kleine stukken.
  2. In de hakmolen pulseer je de bloemkool tot je een soort 'rijst' structuur hebt.
  3. Snijd de rode peper, de gember en knoflook fijn en meng met de sojasuas en gember. Marineer hier de kip in totdat je deze bakt.
  4. Giet olie in de pan en bak de kokos flakes kort. Voeg de bloemkool toe en bak enkele minuten. Voeg de kokosmelk toe.
  5. Giet olie in de pan en bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de paprika toe, samen met de ananas. Bak nog circa 2 minuten en serveer dan met de bloemkoolrijst.
**Gooi de stronk niet weg, je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke soep van maken! Ps. Op zoek naar meer bloemkool inspiratie? Wat dacht je van geroosterde bloemkool, bloemkool pizza of een van deze andere 7 bloemkool recepten?
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *