Bloemkool pizza (gezondere pizza!)

  • Voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Bloemkool pizza (gezondere pizza!)

De bloemkool pizza stond al een tijdje op het lijstje om te maken. Nu ze de bloemkoolbodems zelfs in de supermarkt verkopen moesten we we toch echt eens een keer aan geloven! Dit keer ging Jerôme weer aan de slag met het recept en maakte hij zijn eigen bloemkool pizza. Voor als je je afvraagt wat een bloemkool pizza precies is. Het is een 'pizza' die gemaakt wordt met een bodem van bloemkool. De bloemkool snijd je eerst helemaal fijn en laat je uitlekken om deze vervolgens te mengen met kruiden, kaas en ei en er een 'deeg' van te vormen. Vervolgens kun je er helemaal je eigen toppings op loslaten! Wij gingen voor een klassieker: tomaat, mozzarella en basilicum; de Italiaanse trifecta! Deze pizza is koolhydraatarm en geschikt voor iedereen die glutenvrij eet.

Ingrediënten

  • bodem:
  • 1 grote
  • bloemkool
  • 1
  • ei
  • 4 el
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el
  • gedroogde oregano
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • flinke snuf
  • zeezout
  • topping:
  • 3 grote
  • tomaten
  • 1 bol
  • buffelmozzarella
  • verse basilicum

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • hakmolen
  • schone theedoek
  • mengkom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de stronk van de bloemkool af en snijd de rest van de bloemkool in roosjes. Was de bloemkoolroosjes goed en snijd ze met behulp van de hakmolen fijn.
  3. Leg de fijngemaakte bloemkool in een magnetronbestendige schaal en verwarm de bloemkool 5 minuten.
  4. Haal de kom uit de magnetron en laat het geheel even afkoelen.
  5. Met behulp van de theedoek knijp je de bloemkool helemaal uit zodat al het water eruit is gestroomd.
  6. Meng de bloemkool met het ei, de kruiden en de kaas en vorm er een bal van.
  7. Leg deze bal op de bakplaat en druk deze met behulp van de handen plat zodat je een 'pizzabodem' creëert.
  8. Bak de pizzabodem in circa 25 minuten gaar.
  9. Snijd intussen de tomaat en mozzarella in plakjes.
  10. Haal de pizza uit de oven en bedek met de topping (mozzarella, tomaat en basilicum). Bak gedurende nog eens 5 minuten.
14 people want to make it
6 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

3 responses to “Bloemkool pizza (gezondere pizza!)

  • WERNER

    HEY , JUDITH , MORGEN MAAK IK JOUW BLOEMKOOLPIZZA . IK HEB NOG EEN BLOEMKOOL IN VOORRAAD . JE RECEPT IS EENVOUDIG EN LOW CARB . DAT TELT ECHT VOOR ONS ! SOMS PAS IK EEN RECEPT EEN BEETJE AAN . DAAG . WERNER

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Werner, dankjewel voor je bericht en wat leuk dat je de bloemkool pizza gaat maken! Dit recept is ook zeker leuk om eens mee te variëren, bijvoorbeeld in de topping. Fijne zondag!

      Beantwoorden
  • loes vrancken

    Goedemiddag,

    Lijkt me een heerlijk recept maar ik heb geen magnetron.

    Groeten
    Cornelia

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *