Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm
- Door Judith Pagrach
- Chinees, Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
![Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0992-975x650.jpg)
Zalm en spinazie zijn een klassieke combinatie. Ook dit keer ging ik voor een zalm-spinazie combinatie. De spinazie wokte ik met knoflook. De zalm smeerde ik in met een chilisaus mengsel en bakte ik in de oven. Een lekker en makkelijk recept!
![Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0992-975x650.jpg)
Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de spinazie:
- 450 gram spinazie
- 2 teentjes knoflook
- snufje zout
- scheutje olie (kokosolie of pindaolie)
- voor de zalm:
- 2 zalmfilets (circa 150 gram per filet)
- 2 el chilisaus
- 1 tl sesamolie
- verder nodig:
- 200 gram zilvervliesrijst
Benodigdheden
- wok
- kookpan (voor de rijst)
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 C.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de chilisaus met de sesamolie. Leg de zalmfilets op de bakplaat en giet de saus over de zalmfilets.
- Bak de filets gedurende circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de knoflook toe en blijf gedurende 1 minuut goed omscheppen zodat de knoflook niet verbrandt.
- Voeg de spinazie toe. Doe dat beetje bij beetje zodat het allemaal goed in de pan past. Wok de spinazie een minuut of 5 of totdat deze goed slinkt. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Serveer de zilvervliesrijst met de gewokte spinazie en gebakken zalm.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 750 | Calorieën uit vetten 236 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 40% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 8g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen![Nutrition source](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/themes/foodv4/assets/images/badge.png)