Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm
- Door Judith Pagrach
- Chinees, Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Zalm en spinazie zijn een klassieke combinatie. Ook dit keer ging ik voor een zalm-spinazie combinatie. De spinazie wokte ik met knoflook. De zalm smeerde ik in met een chilisaus mengsel en bakte ik in de oven. Een lekker en makkelijk recept!
Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de spinazie:
- 450 gram spinazie
- 2 teentjes knoflook
- snufje zout
- scheutje olie (kokosolie of pindaolie)
- voor de zalm:
- 2 zalmfilets (circa 150 gram per filet)
- 2 el chilisaus
- 1 tl sesamolie
- verder nodig:
- 200 gram zilvervliesrijst
Benodigdheden
- wok
- kookpan (voor de rijst)
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 C.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de chilisaus met de sesamolie. Leg de zalmfilets op de bakplaat en giet de saus over de zalmfilets.
- Bak de filets gedurende circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de knoflook toe en blijf gedurende 1 minuut goed omscheppen zodat de knoflook niet verbrandt.
- Voeg de spinazie toe. Doe dat beetje bij beetje zodat het allemaal goed in de pan past. Wok de spinazie een minuut of 5 of totdat deze goed slinkt. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Serveer de zilvervliesrijst met de gewokte spinazie en gebakken zalm.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 750 | Calorieën uit vetten 236 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 40% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 8g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen