Broccoli kroketten

  • Voor 16 stuks personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Broccoli kroketten

In mijn geheugen is september vaak een heerlijke, nazomerse maand waarin het vaak beter weer is dan in de 'echte' zomermaanden. Nu lijkt het echter niet veel soeps. Aankomend weekend vieren we onze verjaardagen en waar we eerst speelden met de gedachten om de kamado eens aan te steken, gaan we nu voor een 'weather proof' alternatief ;-).

Over verjaardagen gesproken, ik ben vandaag écht jarig. 31 kaarsjes mag ik uitblazen. Waar ik vroeger weken van tevoren uitkeek naar die dag, is het nu ik wat ouder ben een dag waar ik wat gemengde gevoelens over heb. Vooral van tevoren dan. Want als het dan zover is, vind ik het stiekem wel leuk. Alleen, de tijd gaat zo snel. Mijn jaren als een twintiger lijken voorbij te zijn gevlogen. Reden des te meer om te genieten en bewuste keuzes te maken. Op mijn Instagram lees je meer over tot welke beslissing dat heeft geleid.

Een van de dingen waar ik energie van krijg is het maken van lekkere recepten, het stylen van de foto en vooral ook jullie leuke reacties. Of het nu van een collega is die me vertelt dat 1 van mijn recepten nu tot zijn standaard repertoire behoort. Een vriendin die me een foto stuurt van een van mijn recepten die op haar tafel staat of juist een compleet onbekende die ik op zijn respectabele leeftijd heb geïnspireerd om weer voor zichzelf te koken. Dát geeft echt een kick!

Dus vandaag, op mijn verjaardag, weer een lekker recept voor jullie waarmee ik je hopelijk inspireer. Broccoli kroketjes. Gemaakt met broccoli en op smaak gebracht met Parmezaanse kaas, peterselie en ui. Doordat je ze in de oven bakt, zijn ze uiteraard veel gezonder dan de gefrituurde vrienden. Bovendien zijn deze ook geschikt voor vegetariërs en bevatten ze natuurlijk de nodige vitamines. Het nog wat gezonder maken? Ga dan voor broodkruim van volkoren brood in plaats van paneermeel. Deze kroketjes eet je als bijgerecht (in plaats van aardappelkroketten bijvoorbeeld) of als borrelhapje met ketchup of chilisaus.

En, ga jij iets maken van mijn blog? Laat het weten, want zoals je kunt lezen, daar word ik heel blij van :-)!

Ingrediënten

  • 1 medium
  • broccoli
  • 75 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gram
  • panko
  • 30 gram
  • paneermeel
  • 10 gram
  • platte peterselie
  • (fijngesneden)
  • 1 gele
  • ui
  • (fijn gesnipperd)
  • 2
  • eieren
  • snuf
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • hakmolen
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Snijd de stronk van de broccoli. Hier kun je bijvoorbeeld soep van maken.
  3. Breng de kookpan met water aan de kook en kook de broccoli 2 minuten. Spoel af met ijskoud water.
  4. Snijd de broccoli in grove stukken en pureer vervolgens in de hakmolen. Dit zul je waarschijnlijk in circa 4 etappes moeten doen, omdat het anders niet goed werkt.
  5. Klop de 2 eieren los. Meng met de broccol, paneermeel, panko, kaas, ui en wat zwarte peper.
  6. Verdeel het 'deeg' in circa 16 stukjes en rol er met je handen kroketten van. Druk ze daarbij goed aan zodat ze niet uit elkaar vallen.
  7. Leg ze op de bakplaat en bak in circa 18 minuten gaar.
  8. Serveer met ketchup of chilisaus!
2 people want to make it
1 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Broccoli kroketten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *