Gezonde(re) zelf bounty maken
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten

Wow, had je gedacht dat het zelf zo makkelijk zou zijn om bounty's te maken? Een heerlijke smeuïge kokosvulling, omhuld door knapperige chocolade. Ja, dat kun jij ook maken! Ik ging aan het experimenteren en waar het de eerste keer compleet mislukte, omdat de kokosballetjes niet stevig genoeg waren, lukte het de tweede keer wel. Het geheim namelijk? Ze tussentijds invriezen voor je ze in de chocolade doopt. Op deze manier worden ze stevig en vallen ze niet in de chocolade uit elkaar.
De bounty's zijn supersnel klaar en wat mij betreft smaken ze net zoals de bounty's uit een pakje, maar dan eigenlijk nog lekkerder omdat ze smeuïger zijn! Nouja, probeer het zelf maar eens en laat vooral weten wat je ervan vindt! Tip: ik gebruikte chocolade met 70% cacao. Je kunt ook gaan voor puurdere chocolade, vegan chocolade of chocolade die vrij is van geraffineerde suiker.

Gezonde(re) zelf bounty maken
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 50 gram geraspte kokos
- 100 ml kokosmelk
- 1 tl maple syrup
- 70 gram pure chocolade
Benodigdheden
- bakplaat geschikt voor de vriezer
- magnetron om de chocolade te smelten (of smelt de chocolade au-bain marie)
Instructies
- Meng de kokosrasp, kokosmelk en de maple syrup en vorm er met je handen 6 'worstjes' van.
- Leg deze op een bakblik en zet ze minstens 15 minuten in de vriezer.
- Smelt intussen de chocolade in de magnetron of au-bain marie. Verwarm de chocolade in de magnetron elke keer maar 30 seconde, roer dan door met een metalen lepel en herhaal totdat de chocolade helemaal vloeibaar is.
- Haal de bakplaat uit de vriezer en wentel met behulp van een vork de kokosballetjes een voor een in de chocolade. Leg ze weer op de bakplaat en zet weer een kwartier in de vriezer.
- Haal ze uit de vriezer en bewaar ze in een luchtdichte trommel.