Knapperige tofu bowl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is weer maandag en dat betekent een nieuwe werkweek! Bij veel mensen betekent maandag ook: 'meatless Monday' oftewel een dag zonder vlees. Ik probeer dan ook vaak om op maandag een lekker vega recept te delen. Vandaag is dat de knapperige tofu bowl! Een lekker kommetje met een laagje zilvervliesrijst, groenten, knapperig gebakken tofu en chilisaus.

Door de tofu goed te laten uitlekken en vervolgens de wentelen in maïzena kun je hem lekker knapperig bakken! Uiteraard kun je variëren met de groenten en er zo helemaal je eigen kommetje van maken.

Happy Monday!

Knapperige tofu bowl

Knapperige tofu bowl

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 375 gram tofu
  • 1 el maïzena
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1/2 komkommer (in kleine blokjes gesneden)
  • 150 gram shiitake paddenstoelen
  • 100 gram sugar snaps of peultjes
  • 3 el chilisaus (of meer naar smaak)
  • scheutje arachideolie

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tofu in plakjes van circa 1 centimeter dik en dep ze met behulp van keukenpapier goed droog. Wentel de tofuplakjes in de maïzena. Snijd de shittake in dunne plakje, giet olie in de koekenpan en bak de shiitake gaar. Zet de shiitake in een schaaltje apart en maak de koekenpan schoon. Giet olie in de koekenpan en bak de tofu goudbruin. Blancheer intussen de sugar snaps door ze enkele minuten te koken en vervolgens af te spoelen met koud water. Laat de tofu weer uitlekken op keukenpapier wanneer je deze hebt gebakken. Maak de kommen op door onderin een laagje rijst te leggen. Hierop leg je de rode ui, komkommer, shiitake paddenstoelen en peultjes. Maak af met de knapperige tofu en chilisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *