Tagliatelle met groene asperges, zalm en ei

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Aspergeseizoen. Je kunt er bijna niet omheen. Of je nou fan bent van witte of groene asperges, er is keuze genoeg qua recepten en er zit altijd wel een recept bij wat je lekker vindt! De groene asperges zijn stevig en nootachtig, de witte asperges (ook wel het 'witte goud' zijn zacht en delicaat). Met de witte asperges maak je bijvoorbeeld een lekkere soep of je eet de witte asperges met (wilde) zalm en ei. Of natuurlijk klassiek, met ham en ei.

Met de groene asperges kun je ook veel! Het lekkerste vind ik de tips. Die kun je bij Albert Heijn los kopen. Dit keer ging ik voor de hele groene asperge. Door er met een dunschiller linten van te maken, wordt het meteen feestelijk! Ook zo'n feestelijk recept zijn mijn groene asperge rolletjes met pastrami. Zeker ook eens proberen als je houdt van groene asperges!

Tagliatelle met groene asperges, zalm en ei

Tagliatelle met groene asperges, zalm en ei

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram (groene) tagliatelle
  • 300 gram groene asperges
  • 200 gram verse spinazie
  • 300 gram warmgerookte zalm
  • 2 eieren
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el vers citroensap
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 3 takjes dille
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • dunschiller

Instructies

  1. Schil de asperges en snijd de onderste 2 centimeter weg.
  2. Snijd met een dunschiller linten van de asperges.
  3. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente' (beetgaar).
  4. Kook de eieren en laat deze onder koud water schrikken.
  5. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie en knoflook toe. Blijf omscheppen tot de spinazie is geslonken.
  6. Voeg de aspergelinten toe en bak enkele minuten.
  7. Giet de pasta af en drapeer de spinazie en asperges over de pasta, gevolgd door de zalm en ei. Maak af met olie, citroensap, zwarte peper en verse dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *