Groene asperges met pastrami en Parmezaan

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik ben denk ik toch echt iets meer 'team groen' dan 'team wit' als het om asperges gaat. Hoewel ik witte asperges op zijn tijd zeker wel kan waarderen, spreekt toch de bite en knapperigheid van de groene asperge me meer aan. Het lekkerste vind ik ze als ze gegrild zijn. Ik blancheer ze eerst zodat ze al beetgaar zijn en grill ze vervolgens in de grillpan voor structuur en smaak. Overigens zijn groene asperges gemakkelijker klaar te maken dan witte asperges. Je hoeft ze niet te schillen, maar enkel de onderste centimeter eraf te snijden en de asperges te wassen. Groene asperges met (parma)ham zijn een bekende combinatie. Ik wilde dat effect benaderen zonder varkensvlees te gebruiken en ging daarom voor groene asperges gewikkeld in pastrami (rundvlees dus). Door de dressing van de romige, zilte Parmezaan en de frisse citroen is het gerecht helemaal in balans. Eet met bijvoorbeeld gebakken zoete aardappeltjes.

Groene asperges met pastrami en Parmezaan

Groene asperges met pastrami en Parmezaan

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram pastrami
  • 50 gram Parmezaanse kaas (in grove snippers gesneden met een mes of kaasschaaf)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 el verse dragon (fijngesneden)
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  • kookpan
  • grillpan
  • tang of zeef
  • kom ijswater

Instructies

groene asperges met ham (pastrami)
  1. Breng een kookpan met water aan de kook.
  2. Was de asperges. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en gooi de onderkanten weg.
  3. Leg de asperges in het kokende water en laat ze gedurende 2 minuten koken.
  4. Haal ze daarna met behulp van een tang of zeef uit het kokende water en laat ze afkoelen in een kom met ijswater.
  5. Laat de asperges goed uitlekken en grill circa 3 minuten in de grillpan. Breng op smaak met zwarte peper.
  6. Maak intussen de dressing door de olijfolie te mengen met citroensap, dragon en Parmezaanse kaassnippers.
  7. Leg een plak pastrami op een bord en wikkel daar een bundeltje van 2 à 3 asperges in. Maak af met de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *