Reuze pastaschelpen met sardines en tomaat

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Deze mediterraanse pasta zit bomvol smaak en maak je in een handomdraai klaar. Omdat ik graag eens een andere vorm pasta wilde, heb ik deze keer voor extra grote schelpen gekozen. Deze matchen goed bij de sardines! Tuurlijk kun je ook andere pastavormen zoals de populaire spaghetti, macaroni of penne kiezen. Handig als je even wat krap bij kas zit. De saus is mooi in balans. Waar de olijven, kappertjes en sardines zorgen voor de zure en zoute smaken, zorgen de cherrytomaatjes voor een aangenaam geheel. Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • pastaschelpen
  • (of andere pasta naar keuze)
  • 350 gram
  • cherry tomaten
  • 50 gram
  • grof gesnipperde Parmezaanse kaas
  • 1 blik
  • sardines
  • 5
  • Kalamata olijven
  • (fijngehakt)
  • 1 sjalotje
  • (fijngehakt)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 2 el
  • kappertjes
  • 1 el
  • olijfolie
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olijfolie in de pan. Leg de tomaatjes erbij en laat ze enkele minuten poffen.
  3. Voeg de knoflook en het sjalotje toe en laat deze fruiten. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt.
  4. Voeg de olijven en kappertjes toe en als laatste de sardines. Roer even door en draai het vuur uit.
  5. Leg de saus op de pasta en maak af met extra vergine olijfolie en grof gesnipperde Parmezaanse kaas.
Ps. Deze mooie grote sardines kregen we van Fishtales. Wij waren aangenaam verrast, want deze sardines zijn net zoals die in bijvoorbeeld Portugal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *