Reuze pastaschelpen met sardines en tomaat
- Door Jerome de Groot
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Deze mediterraanse pasta zit bomvol smaak en maak je in een handomdraai klaar. Omdat ik graag eens een andere vorm pasta wilde, heb ik deze keer voor extra grote schelpen gekozen. Deze matchen goed bij de sardines! Tuurlijk kun je ook andere pastavormen zoals de populaire spaghetti, macaroni of penne kiezen. Handig als je even wat krap bij kas zit.
De saus is mooi in balans. Waar de olijven, kappertjes en sardines zorgen voor de zure en zoute smaken, zorgen de cherrytomaatjes voor een aangenaam geheel. Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik!
Reuze pastaschelpen met sardines en tomaat
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram pastaschelpen (of andere pasta naar keuze)
- 350 gram cherry tomaten
- 50 gram grof gesnipperde Parmezaanse kaas
- 1 blik sardines
- 5 Kalamata olijven (fijngehakt)
- 1 sjalotje (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 el kappertjes
- 1 el olijfolie
- 2 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan
Instructies
- Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olijfolie in de pan. Leg de tomaatjes erbij en laat ze enkele minuten poffen.
- Voeg de knoflook en het sjalotje toe en laat deze fruiten. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt.
- Voeg de olijven en kappertjes toe en als laatste de sardines. Roer even door en draai het vuur uit.
- Leg de saus op de pasta en maak af met extra vergine olijfolie en grof gesnipperde Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 654 | Calorieën uit vetten 271 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 18g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen