Romige aspergesoep maken
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Aspergetijd! Ben jij team groen of team wit? Vorige week kreeg ik van Verse Oogst een doos vol groente waaronder witte asperges én groene asperges. Ik besloot met de witte asperges een lekkere soep als voorgerecht te maken. Je kunt de asperges hier zelf voor gebruiken of je kunt ervoor kiezen om de schillen te gebruiken. Het belangrijkste is dat je de smaak van de asperges laat intrekken in het kookvocht wat je later gebruikt als basis voor je soep. Naderhand kun je de asperges er in stukjes doorheen roeren of je kunt de soep zo laten, zodat deze mooi glad blijft. Wij aten de asperges er in ieder geval los bij.
Romige aspergesoep maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram asperges (of gebruik asperge schillen!)
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 100 ml room
- 1 kipbouillonblokje (of vegetarisch bouillonblokje)
- zwarte peper naar smaak
- ter garnering: peterselie
Benodigdheden
- aspergepan (of grote steelpan)
- soeppan
- pollepel
Instructies
- Hak circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges eraf en gooi dit weg. Schil de asperges.
- Leg of de schillen of de asperges zelf in de steelpan en doe hier het water bij.
- Laat het geheel 15 minuten koken. Vang het kookvocht af in een aparte kom of beker en haal de asperges uit de pan.
- Meng het bouillonblokje door het kookvocht.
- Zet de soeppan op middelhoog vuur. Laat de boter smelten en doe de bloem erbij. Roer dit goed door elkaar.
- Giet een beetje van het kookvocht bij het bloemmengsel en roer door. Herhaal totdat het vocht op is. Laat het geheel nog eens 10 minuten op laag vuur doorsudderen en breng op smaak met peper. Giet als laatste de room er doorheen.
- Serveer met wat peterselie en eventueel de stukken asperge in de soep.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 249 | Calorieën uit vetten 171 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 20g, Waarvan | 30% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 62% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dag Judith,
Je aspergesoep recept uitgeprobeerd en het resultaat was voortreffelijk.
Heerlijk gegeten met een broodje zalm erbij.
Het enige wat ik miste was hoeveel water je gebruikt voor 4 personen.
Zelf maar uitgedokterd maar misschien een tip.
Voor de rest: top!
Groet
Renze
Wat leuk om te horen :)