Romige aspergesoep maken

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Aspergetijd! Ben jij team groen of team wit? Vorige week kreeg ik van Verse Oogst een doos vol groente waaronder witte asperges én groene asperges. Ik besloot met de witte asperges een lekkere soep als voorgerecht te maken. Je kunt de asperges hier zelf voor gebruiken of je kunt ervoor kiezen om de schillen te gebruiken. Het belangrijkste is dat je de smaak van de asperges laat intrekken in het kookvocht wat je later gebruikt als basis voor je soep. Naderhand kun je de asperges er in stukjes doorheen roeren of je kunt de soep zo laten, zodat deze mooi glad blijft. Wij aten de asperges er in ieder geval los bij.

Romige aspergesoep maken

Romige aspergesoep maken

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram asperges (of gebruik asperge schillen!)
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 100 ml room
  • 1 kipbouillonblokje (of vegetarisch bouillonblokje)
  • zwarte peper naar smaak
  • ter garnering: peterselie

Benodigdheden

  • aspergepan (of grote steelpan)
  • soeppan
  • pollepel

Instructies

  1. Hak circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges eraf en gooi dit weg. Schil de asperges.
  2. Leg of de schillen of de asperges zelf in de steelpan en doe hier het water bij.
  3. Laat het geheel 15 minuten koken. Vang het kookvocht af in een aparte kom of beker en haal de asperges uit de pan.
  4. Meng het bouillonblokje door het kookvocht.
  5. Zet de soeppan op middelhoog vuur. Laat de boter smelten en doe de bloem erbij. Roer dit goed door elkaar.
  6. Giet een beetje van het kookvocht bij het bloemmengsel en roer door. Herhaal totdat het vocht op is. Laat het geheel nog eens 10 minuten op laag vuur doorsudderen en breng op smaak met peper. Giet als laatste de room er doorheen.
  7. Serveer met wat peterselie en eventueel de stukken asperge in de soep.

2 reacties op “Romige aspergesoep maken

  • Renze van der Leij

    Dag Judith,

    Je aspergesoep recept uitgeprobeerd en het resultaat was voortreffelijk.
    Heerlijk gegeten met een broodje zalm erbij.
    Het enige wat ik miste was hoeveel water je gebruikt voor 4 personen.
    Zelf maar uitgedokterd maar misschien een tip.

    Voor de rest: top!

    Groet
    Renze

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *