Goed gevulde omelet met forel, doperwten en munt

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Goed gevulde omelet met forel, doperwten en munt

Een omelet als diner? Ja hoor! Deze omelet lijkt misschien een beetje op een frittata, omdat de omelet zo goed gevuld is. Je vindt er spinazie in, maar ook doperwten, munt en gerookte forel. Het is voor mij een heerlijke lente omelet met de frisse, groene kleuren van de groenten en de frisse smaken van de munt en crème fraîche. Om de omelet extra luchtig te krijgen, heb ik een trucje wat ik graag met je deel: voeg wat bruisend water toe aan je ei. Het is maar een heel klein beetje, maar het zorgt ervoor dat je omelet nét dat beetje extra luchtig is. Als je je afvraagt waarom de omelets en roereieren in een restaurant of hotel anders smaken dan bij jou thuis, voila. Probeer maar eens! Uiteraard kunt je de gevulde omelet met wat je maar wil. In plaats van munt en forel, kun je bijvoorbeeld ook verse dille en gerookte zalm proberen. Ook lekker!

Ingrediënten

  • 6
  • eieren
  • 125 gram
  • gerookte makreelfilet
  • 250 gram
  • doperwten
  • (uit de vriezer)
  • 100 gram
  • verse bladspinazie
  • 75 gram
  • crème fraîche
  • 1/4 tl
  • gedroogde dille
  • 4 takjes
  • verse munt
  • flinke snuf zeezout
  • flink wat zwarte peper
  • scheutje olijfolie
  • optioneel: 2 el bruisend water

Benodigdheden

  • garde
  • koekenpan met deksel

Instructies

  1. Laat de erwten ontdooien in de magnetron (of eventueel in een pannetje).
  2. Breek de eieren in een grote kom en klop met de garde op. Breng op smaak met peper, zout en dille.
  3. Als je bruiswater in je omelet gebruikt voor een extra luchtige omelet, kun je deze nu bij de omelet gieten.
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de spinazie toe en bak deze enkele minuten terwijl je de spinazie omschept.
  5. Voeg het eimengsel toe en draai het vuur laag. Voeg na 2 minuten de erwten toe.
  6. Plaats de deksel op de pan en bak gedurende circa 8-10 minuten.
  7. Snijd intussen de munt fijn en breek de gerookte forel in grove stukken.
  8. Draai het vuur uit en haal de pan van het fornuis.
  9. Ganeer de gevulde omelet met de grove stukken gerookte forel, de munt en een paar dotjes crème fraîche.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *