Gehaktballen met chimichurri saus

  • Voor 16 stuks personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gehaktballen met chimichurri saus

Waarom ik niet vaker chimichurri eet, is me eigenlijk een raadsel. De Zuid-Amerikaanse saus gemaakt van o.a. peterselie is zo lekker! Vooral bij vlees, zoals in deze beef chimichurri. Dit keer ging ik voor heerlijke gehaktballen met als secret ingrediënt een klein beetje feta. De chimichurri saus paste daar wederom perfect bij!

Chimichurri maken vs kopen

Het leuke is, is dat deze saus helemaal niet moeilijk te maken is. Dus in plaats van de chimichurri saus te kopen, kun je hem veel beter zelf maken. Flink wat peterselie, verse oregano of basilicum en een zuurtje van citroen of limoen. Voor extra pit doen we er wat chilivlokken en fijngesnipperde sjalotjes in. Deze Argentijnse saus mag je eigenlijk ook niet missen bij de barbecue. Een heerlijke picanha, afgemaakt met chimichurri. Yes! Ook deze gehaktballen kun je goed op de barbecue bereiden trouwens, in plaats van in de oven. Doe ze dan wel in een alu bakje, anders kan je ze allemaal van tussen de kolen vandaag gaan vissen, haha ;-).

Voor erbij

Deze chimichurri gehaktballen eet je als lekker borrelhapje of aperitiefje of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • rundergehakt
  • 1
  • ei
  • 1 el
  • broodkruim
  • 1
  • sjalotje
  • (fijngesneden)
  • 25 gram
  • verkruimelde feta
  • zeezout
  • zwarte peper
  • chimichurri:.
  • 20 gram
  • platte peterselie
  • 5 gram
  • basilicum
  • 1/2
  • sjalotje
  • (fijngesnipperd)
  • 2 el
  • olijfolie
  • sap van 1
  • limoen
  • 1/4 tl
  • chilivlokken

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 225 C.
  2. Meng het gehakt met het losgeklopte ei, broodkruim, feta en het sjalotje. Breng op smaak met peper en zout en vorm er 16 gehaktballen van.
  3. Leg de gehaktballen op de plaat en bak 3 minuten. Draai vervolgens de temperatuur terug naar 185 C en bak nog eens 12 - 15 minuten.
  4. Maak intussen de chimichurri. Hak de peterselie en basilicum fijn. Meng met de halve gesnipperde sjalot. Giet de olie en limoensap erbij en roer tot slot de chilivlokken er doorheen.
  5. Serveer de gehaktballen warm of koud met de chimichurri.
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *