Spaanse octopus salade

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse salade met knapperige groenten, limoensap en goede olijfolie.

Die octopustentakels kun je kant-en-klaar bij Appie kopen. Dan hoef je de octopus niet zelf te bereiden. Je kunt ook rauwe octopus bij visboer of groothandel kopen. Dan kun je de octopus grillen, koken en... voor het allerlekkerste resultaat een paar uur laten stoven. Je zou verwachten dat octopus daar ongelooflijk taai van wordt, maar niets is minder waar. In Schotland aten we de meest malse octopus ooit en wat bleek, deze was gestoofd!

Spaanse octopus salade

Spaanse octopus salade

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram octopus armen (kant en klaar te koop bij bijvoorbeeld AH)
  • 1 rode ui (fijn gesnipperd)
  • 2 paprika's (fijn gesnipperd)
  • 250 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 3 takjes platte peterselie (grofgehakt)
  • sap van 1 limoen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl sherryazijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Benodigdheden

Instructies

  1. Halveer de cherrytomaten en snijd de overige groenten zo fijn mogelijk.
  2. De octopustentakels snijd je in plakken. Gebruik je echt verse octopus, die dus nog niet gegaard is? Grill of kook de octopus dan eerst.
  3. Meng de groenten met de octopus.
  4. Besprenkel met limoensap, sherryazijn en extra vergine olijfolie en breng op smaak met pimentón (gerookt paprikapoeder). Meng alles goed door en serveer koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *