Spaanse octopus salade
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse salade met knapperige groenten, limoensap en goede olijfolie.
Die octopustentakels kun je kant-en-klaar bij Appie kopen. Dan hoef je de octopus niet zelf te bereiden. Je kunt ook rauwe octopus bij visboer of groothandel kopen. Dan kun je de octopus grillen, koken en... voor het allerlekkerste resultaat een paar uur laten stoven. Je zou verwachten dat octopus daar ongelooflijk taai van wordt, maar niets is minder waar. In Schotland aten we de meest malse octopus ooit en wat bleek, deze was gestoofd!
Spaanse octopus salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 600 gram octopus armen (kant en klaar te koop bij bijvoorbeeld AH)
- 1 rode ui (fijn gesnipperd)
- 2 paprika's (fijn gesnipperd)
- 250 gram cherry tomaten gehalveerd
- 3 takjes platte peterselie (grofgehakt)
- sap van 1 limoen
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl sherryazijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
Benodigdheden
Instructies
- Halveer de cherrytomaten en snijd de overige groenten zo fijn mogelijk.
- De octopustentakels snijd je in plakken. Gebruik je echt verse octopus, die dus nog niet gegaard is? Grill of kook de octopus dan eerst.
- Meng de groenten met de octopus.
- Besprenkel met limoensap, sherryazijn en extra vergine olijfolie en breng op smaak met pimentón (gerookt paprikapoeder). Meng alles goed door en serveer koud.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 225 | Calorieën uit vetten 77 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen