Boerenkool muffins (gezonde hartige muffins)

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hartige muffins? Het is misschien even wennen, maar het is een perfect tussendoortje. Eerder maakte ik al courgette muffins. Dit keer boerenkool muffins. Boerenkool is hartstikke gezond, dus hiermee heb je een lekker, leuk en gezond tussendoortje.

Boerenkool muffins met bieslook

De scherpe boerenkool heb ik gemengd met zachte banaan en bieslook voor extra smaak. Je kunt eventueel ook kaas toevoegen voor een extra hartig tintje, maar je kunt ze ook plantaardig houden. Breng op smaak hoe jij ze wil. Bijvoorbeeld met een beetje knoflookpoeder en zwarte peper of voeg andere gedroogde kruiden toe.

Boerenkool muffins (gezonde hartige muffins)

Boerenkool muffins (gezonde hartige muffins)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram gewassen gesneden boerenkool
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram havermeel of volkoren rijstmeel
  • 125 ml amandelmelk
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1 tl azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gebroken lijnzaad + 3 el water
  • snuf zout
  • optioneel: 2 el geraspte kaas

Benodigdheden

  • staafmixer
  • muffintray met 12 siliconen of papieren vormpjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng de plantaardige melk met de azijn.
  3. Meng in een andere kom of beker lijnzaad met water en laat dit 10 minuten staan.
  4. Pureer met de staafmixer de banaan, boerenkool en olijfolie. Voeg het melkmengsel toe.
  5. Doe nu het meel, zout en bakpoeder erbij. Roer tot slot het 'lijnzaad-ei', de bieslook en eventueel kaas erbij. Deze pureer je niet, maar roer je alleen.
  6. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
  7. Bak de muffins in circa 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een draadrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *