Rooibos latte met kurkuma en gember

 • voor 1 persoon
 • Voorbereidingstijd1 minuut
 • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

In Zuid-Afrika dronk ik voor het eerst een rooibos latte. Dat was dat destijds best wel hip. Rooibos is afkomstig uit Zuid-Afrika, dus niet zo gek dat daar allerlei variaties op worden bedacht. Deze red latte of rooibos latte is een rooibos thee met daarop melkschuim. Zonder koffie dus, maar met thee.

Kurkuma en gember

Lekker en verrassend. Om het extra smaak te geven gebruikte ik Curcum siroop. Deze 'superfood siroop' bevat agave, kurkuma en gember en geeft je drankjes net een beetje extra smaak. Er zitten geen geraffineerde suikers in, maar dus wel smaak- en vitaminebommetjes als kurkuma en gember. En laat die twee smaken nou perfect samen gaan met rooibos thee! En wist je dat agave helemaal vegan is?

Extra smaak

Door de siroop eraan toe te voegen krijg je dus extra smaak en wordt het net even wat zoeter. Met de siroop kun je ook lekkere mocktails maken of aanlengen met wat water voor een volwassen limonade. Trouwens, met de prachtige verpakking is het ook een heerlijk cadeautje. Mag ook een cadeautje voor jezelf zijn ;-).

Ik gebruikte als melkschuim een plantaardige melk op basis van erwten, maar je kunt natuurlijk elke melk of plantaardige variatie erop gebruiken die je wil.

rooibos latte maken

Rooibos latte met kurkuma en gember

Rooibos latte met kurkuma en gember

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 1 zakje rooibos thee
 • 175 ml heet water
 • 100 ml (plantaardige) barista melk
 • 1 el Curcum
 • optioneel: sinaasappelschil als garnering

Benodigdheden

 • melkschuimer (heb je dit niet? Dan kun je de melk ook opschuimen in een glazen potje door te schudden)

Instructies

 1. Doe het theezakje in een mok of hittebestendig glas. Giet het water erbij. Zorg dat het water circa 90 C is. Laat dit 3 minuten trekken.
 2. Maak intussen het melkschuim met behulp van de melkopschuimer of glazen potje.
 3. Haal het theezakje uit het glas, giet de Curcum siroop erbij en roer. Giet het melkschuim erop. Garneer eventueel met een sinaasappelschil.
Advertorial - i.s.m. Curcum superfood syrups

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *