Rooibos latte met kurkuma en gember

 • voor 1 persoon
 • Voorbereidingstijd1 minuut
 • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

In Zuid-Afrika dronk ik voor het eerst een rooibos latte. Dat was dat destijds best wel hip. Rooibos is afkomstig uit Zuid-Afrika, dus niet zo gek dat daar allerlei variaties op worden bedacht. Ik laat je zien hoe je makkelijk en snel zelf een rooibos latte maakt.

Rooibos latte

Deze red latte of rooibos latte is een rooibosthee met daarop melkschuim. Zonder koffie dus, maar met thee. Daarom wordt dit drankje ookwel een rooibos tea latte genoemd.

Dit rooibos latte recept is caffeïnevrij. Dat maakt het drankje perfect voor zowel 's ochtends als 's avonds.

Wat is rooibos?

Rooibosthee wordt ook wel rode thee of red bush tea genoemd en wordt steeds populairder. Niet alleen is het lekker, het is ook nog eens gezond. Rooibosthee wordt al eeuwenlang gedronken in Zuid-Afrika, maar werd al snel geliefd over de hele wereld.

Deze smaakvolle en cafeïnevrij alternatief voor zwarte en groene thee zou bovendien heel goed voor je zijn. Zo bevat het veel antioxidanten, wat dan weer heel goed zou zijn voor de gezondheid van je hart. En als het ook zo lekker smaakt, kan een drankje niks kwaad!

Kurkuma en gember

Lekker en verrassend. Om het extra smaak te geven gebruikte ik Curcum siroop. Deze 'superfood siroop' bevat agave, kurkuma en gember en geeft je drankjes net een beetje extra smaak.

Er zitten geen geraffineerde suikers in, maar dus wel smaak- en vitaminebommetjes als kurkuma en gember. En laat die twee smaken nou perfect samen gaan met rooibos thee! En wist je dat agave helemaal vegan is?

Extra smaak

Door de siroop eraan toe te voegen krijg je dus extra smaak. Zo wordt de rooibos tea latte net even wat zoeter. Met de siroop kun je ook lekkere mocktails maken. Ook kan je het aanlengen met wat water voor een volwassen limonade.

Trouwens, met de prachtige verpakking is het ook een heerlijk cadeautje. Mag ook een cadeautje voor jezelf zijn ;-).

Ik gebruikte als melkschuim een plantaardige melk op basis van erwten. Je kunt natuurlijk elke melk of plantaardige variatie erop gebruiken die je wil.

Ga jij de rooibos latte proberen? Laat me vooral weten wat je ervan vond!

rooibos latte maken

Rooibos latte met kurkuma en gember

Rooibos latte met kurkuma en gember

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 1 zakje rooibosthee
 • 175 ml heet water
 • 100 ml (plantaardige) baristamelk
 • 1 el Curcum
 • optioneel: sinaasappelschil als garnering

Benodigdheden

 • melkschuimer (heb je dit niet? Dan kun je de melk ook opschuimen in een glazen potje door te schudden)

Instructies

 1. Breng water aan de kook.
 2. Doe het theezakje in een mok of hittebestendig glas. Giet het water erbij. Zorg dat het water circa 90 C is. Laat de thee 3 minuten trekken.
 3. Maak intussen het melkschuim met behulp van de melkopschuimer of glazen potje.
 4. Haal het theezakje uit het glas, giet de Curcum siroop erbij en roer. Giet het melkschuim erop. Garneer eventueel met een sinaasappelschil.
Advertorial - i.s.m. Curcum superfood syrups

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *