Pasta met rode pesto, rucola en burrata
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Wie heeft er zin in een lekker pastagerecht? Dit is een regelrechte hit en ik verwacht dat het bij jou ook vaker op tafel komt als je het eenmaal een keer hebt gemaakt. Vaak eet ik groene pesto, maar voor de verandering gebruikte ik rode pesto. Waar groene pesto is gemaakt met onder andere basilicum, is rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaat. Vandaar de rode kleur!
Rode pesto en cherry tomaten
Naast rode pesto voegde ik rucola toe, cherry tomaten die ik in de oven heb gepoft. Het liefste cherrytomaten aan een tros, maar losse cherry tomaten kan natuurlijk ook! Door ze even in de oven te poffen worden ze nog wat zoeter en krijgen ze een zachtere structuur.
Burrata (of mozzarella)
Om het af te maken, een topping van burrata met extra vergine olijfolie en zwarte peper. Burrata kun je gewoon in de supermarkt kopen en is mozzarella met room ingespoten. Als alternatief kun je trouwens prima mozzarella gebruiken. Gebruik dan wel echte buffelmozzarella, het liefste biologisch!
Pasta met rode pesto, rucola en burrata
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram rode pesto
- 200 gram pasta (bijvoorbeeld rigatoni - kies glutenvrij indien nodig)
- 350 gram cherry tomaten
- 50 gram rucola
- 1 bol burrata
- 1 el extra vergine olijfolie
- zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
Wie heeft er zin in een lekker pastagerecht? Dit is een regelrechte hit en ik verwacht dat het bij jou ook vaker op tafel komt als je het eenmaal een keer hebt gemaakt. Vaak eet ik groene pesto, maar voor de verandering gebruikte ik rode pesto. Waar groene pesto is gemaakt met onder andere basilicum, is rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaat. Vandaar de rode kleur!Rode pesto en cherry tomaten
Naast rode pesto voegde ik rucola toe, cherry tomaten die ik in de oven heb gepoft. Het liefste cherrytomaten aan een tros, maar losse cherry tomaten kan natuurlijk ook! Door ze even in de oven te poffen worden ze nog wat zoeter en krijgen ze een zachtere structuur.Burrata (of mozzarella)
Om het af te maken, een topping van burrata met extra vergine olijfolie en zwarte peper. Burrata kun je gewoon in de supermarkt kopen en is mozzarella met room ingespoten. Als alternatief kun je trouwens prima mozzarella gebruiken. Gebruik dan wel echte buffelmozzarella, het liefste biologisch!Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de pasta af. Houd circa 2 el kookvocht achter.
- Roer de rode pesto door de pasta, samen met 2 el kookvocht. Daarna roer je de rucola door de pasta. Schep de pasta in de borden.
- Maak af met burrata, olijfolie en zwarte peper.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 800 | Calorieën uit vetten 314 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 35g, Waarvan | 54% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 50% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen