Chai bubble tea

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bubble tea is hot and happening. Ik deelde al eerder een basis bubble tea recept met jullie. En een matcha boba. Nu is het tijd voor een chai versie. Lekker kruidig en perfect voor elk moment! Je kunt kant en klare zakjes chai (kruidige thee) kopen, je kunt ook mijn chai recept gebruiken.

Bubble tea in Nederland

Bubble tea, ook wel boba genoemd, is in Zuid-Oost Azie al decennia lang populair. Inmiddels is het ook al jarenlang een trend in de VS en delen van Europa. In Nederland begint bubble tea nu ook een paar jaar voet aan de grond te krijgen.

Bubbels in bubble tea

De naam zegt het al, er zitten 'bubbels' in de thee. Meestal zijn dit tapioca parels, maar ze kunnen ook gemaakt zijn van bijvoorbeeld taro. Het kunnen stukjes aloe of custard zijn of 'popping' parels. Het is een beetje 'hate it or love it', want de textuur van de tapioca kan niet iedereen waarderen. Ik wel :-)!

Hoe lang kook je tapioca balletjes?

Het is belangrijk goed te kijken welke tapioca parels je koopt. Allemaal hebben ze hun eigen kooktijd. Ik heb een paar keer de standaard witte tapioca parels gekocht. Deze blijven best lang niet gaar. Die moet je dus heel lang koken en daarna nog in heet water laten weken. Dit keer gebruikte ik zwarte voorgekookte parels (van Xenos, maar je kunt ze ook vaak in de Aziatische supermarkt vinden) en die werkten aanzienlijk makkelijker. Slechts een paar minuten koken en een paar minuten laten staan en ze hebben de perfecte textuur!

Tapioca parels koken

Als je tapioca balletjes gaat koken, voeg je de balletjes pas toe aan het water als het water kookt. Als je ze namelijk al vanaf het begin toevoegt, zullen de balletjes oplossen en heb je gewoon een soort glibberige massa. Laat het vooral weten als er nog meer boba liefhebbers zijn en of je een bepaalde smaak graag wil proberen. Dan ga ik aan de slag met een recept!

Chai bubble tea

Chai bubble tea

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 zakje chai
  • 200 ml heet water
  • 3 el gecondenseerde (kokos)melk
  • 50 gram tapioca parels (ik gebruikte de smaak 'black sugar')
  • optioneel: (plantaardige) room + kaneel als topping
  • ijsblokjes

Benodigdheden

  • steelpan
  • 1 beker of hittebestendig glas

Instructies

  1. Kook de tapioca balletjes volgens de instructies, in ruim kokend water. Voeg ze pas toe aan het water als het water al kookt. De zwarte parels die ik gebruikte, kookte ik 3 minuten, daarna liet ik ze nog 5 minuten in het hete water staan voor ze af te gieten.
  2. Doe intussen 200 ml heet water met het zakje chai en laat dit 5 minuten trekken. Het is goed als de thee sterk wordt. Met de melk wordt het namelijk wat slapper.
  3. Giet de gecondenseerde melk erbij. Als je de bubble tea koud wil drinken, gooi je er wat ijsblokjes bij. Roer tot slot de tapioca parels door de thee heen.
  4. Maak eventueel af met room en kaneel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.