Meatball marinara sub

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ken je dit broodje al? Meatball marinara sub. Een baguette-achtig broodje met gehaktballen in een lekkere, smakelijke tomatensaus. Als je weleens naar de fastfood keten Subway gaat, heb je deze sub vast weleens gezien.

Traditioneel maak je een meatball marinara met gehaktballen van rundergehakt. Maar, een vegetarische versie is net zo lekker. Ik gebruikte de gehaktballen van Beyond Meat, omdat ik die lekker vind smaken. Je kunt ook gaan voor vegetarisch gehakt wat je zelf nog lekker op smaak brengt met peper, zout, knoflook, ui en tijm.

Het is een heerlijk broodje voor de lunch of zelfs als diner. Eet er dan een lekkere soep of salade bij. Tip: je kunt ook extra veel saus met gehaktballen maken. Dit kun je dan invriezen om op een later moment met pasta te eten!

Meatball marinara sub

Meatball marinara sub

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 12 vegetarische gehaktballen (ik gebruikte Beyond Meat)
  • 1 blik polpa
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 sjalotje (fijn gesneden)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • 1 baguette (glutenvrij optioneel)
  • scheutje olijfolie
  • optioneel: geraspte kaas

Benodigdheden

  • diepe koekenpan of hapjespan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en bak rondom bruin en van binnen gaar. Haal de gehaktballen uit de pan en leg ze even op een bord of in een schaal.
  2. Giet nog een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en sjalot. Voeg de kruiden, polpa en zout toe en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  3. Verwarm intussen je baguettes in de oven en snijd daarna open.
  4. Laat de gehaktballen nog circa 1-2 minuten meeverwarmen in de saus.
  5. Serveer de gehaktballen met saus op het broodje. Maak eventueel af met geraspte kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *