Naan met tandoori pompoen en radijs

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijk zacht en fluffy naan (naan brood is eigenlijk een dubbelzegging, het woord 'naan' is Hindi voor 'brood') getopt met plantaardige zuivelspread/roomkaas, tandoori pompoen en watermeloenradijsjes. Natuurlijk kun je ook normale rood-witte radijsjes gebruiken. Maar zeg nou zelf, deze zien er toch veel gezelliger uit ;-)?

Tandoorikruiden mix

Tandoori is inmiddels een van mijn klassiekers. Ik maakte al eerder kip tandoori, maar ik gebruik het ook vaak met tofu of bloemkool. Met mijn recept voor tandoori kruidenmix maak je meteen een potje zodat je er een paar keer mee kunt doen. Bij ons is het inmiddels zo'n hit dat we ook potjes tandoori-kruiden als huwelijksbedankje hebben uitgedeeld. Weer eens wat anders ;-).

Wat voor pan voor naan?

Naast tandoorikruiden, heb je een pan nodig om de naan in te bakken. Het beste gebruik je of een diepe koekenpan/hapjespan of bijvoorbeeld een grote gietijzeren pan met een dikke bodem. Idealiter gebruik je ook een deksel. Zo krijg je een mooi fluffy en zacht brood, wat goed gaar is. Je kunt trouwens ook heel goed de ingrediënten voor het deeg verdubbelen. Zo heb je een lekker voorraadje. Deze Indiase broodjes laten zich heel goed invriezen. Even ontdooien voor gebruik en je hebt een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld je curry.

Naan met tandoori pompoen en radijs

Naan met tandoori pompoen en radijs

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram witte tarwebloem
  • 5 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1/2 tl zout
  • 500 gram pompoen (in blokjes van 2 x 2 cm)
  • 1 el tandoorikruiden
  • 3 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje zout
  • 1 (watermeloen)radijsje
  • (plantaardige) kruidenroomkaas (ik gebruikte Oatly)

Benodigdheden

  • pan (zie intro)
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C (heteluchtoven).
  2. Meng het water met gist en laat 10 minuten staan. Meng vervolgens het gistmengsel met bloem en zout. Kneed goed door tot het een stevige bol deeg is. Is het nog droog? Voeg dan een klein beetje water toe en kneed nogmaals. Dek af met een vochtige theedoek en zet op een tochtvrije plek om 1 uur te rijzen.
  3. Meng intussen de tandoorikruiden met een uitgeperst teentje knoflook, zout, citroensap en yoghurt. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en meng met het tandoorimengsel. Bak in 20 minuten gaar.
  4. Verdeel het deeg in 6 stukken. Maak van elk van de stukken deeg een bolletje en rol dit dun uit. Zorg ervoor dat het wel dun is, maar niet breekt of gaten krijgt.
  5. Zet nu de pan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Als de pan heet is, kun je het vuur laag draaien. Doe een plak deeg in de pan en doe de deksel op de pan.
  6. Wanneer de naan bubbels begint te krijgen, keer je hem om met een spatel.
  7. Herhaal tot je 6 naans hebt.
  8. Smeer wat van de zuivelspread op de naan. Verdeel dun gesneden radijsjes hier overheen en maak af met de tandoori pompoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.