Makkelijke chocoladetaart in 10 minuten

  • voor 8 personen
Terug naar categorie Ga naar recept
Een topper van een chocoladetaart die in slechts 10 minuten op tafel staat! Een cakeachtige bodem, een laagje rood fruit compote, super fudgy pure chocolade vulling en een frisse topping van rode bessen. Deze makkelijke chocoladetaart is echt een pareltje! Leuk als dessert, bij de koffie of zelfs tijdens kerst.

Chocoladevulling

Ik kreeg laatst een perspakket met o.a. een kant-en-klare taartbodem van Jos Poell, rood fruit compote van Servero en rode bessen van Berry Brothers. Aangezien ik een brunch met vriendinnen had, maakte ik een heerlijke taart met deze ingrediënten plus pure chocolade, gecondenseerde (kokos)melk en kokosolie. Door die drie te combineren, krijg je een superrijke chocoladevulling, Machtig, maar zo lekker. In combinatie met het frisse rode fruit helemaal perfect in balans! Wil je zelf een bodem maken? Dan kun je koekjes van jouw keuze verkruimelen en mengen met gesmolten boter tot je een 'deeg' hebt.
Makkelijke chocoladetaart in 10 minuten

Makkelijke chocoladetaart in 10 minuten

Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • kant-en-klare taartbodem (bijvoorbeeld van Jos Poell)
  • 3 el cranberry-kersen compote (bijvoorbeeld kant-en-klaar van Servero)
  • 300 gram pure chocolade
  • 1 blik gecondenseerde kokosmelk (320 ml)
  • 2 el kokosolie
  • optioneel: rode bessen als garnering

Benodigdheden

  • ronde taartvorm (als je geen kant-en-klare bodem gebruikt)
  • magnetronbestendige kom of steelpan

Instructies

  1. Smelt de chocolade met de kokosolie en gecondenseerde melk tot de chocolade is gesmolten. Doe dit in de magnetron (30 seconde tegelijk, roer elke keer door) of smelt in de steelpan.
  2. Smeer de compote op de taartbodem. Giet de chocoladevulling hierop en laat afkoelen. Garneer kort van tevoren met rode bessen en eventueel chocoladehartjes.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *