Knolselderij steaks met salsa verde
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Heb je weleens knolselderij 'steaks' gegeten? Het si echt life changing! De meeste mensen (waaronder ikzelf voorheen), komen bij knolselderij niet heel veel verder dan snert. Move over snert, want dit is het allerlekkerste wat je met knolselderij kunt maken: knolselderij steaks. Het leuke is dat het mega makkelijk is. Geen ellenlange ingredientenlijsten, maar slechts 3 ingrediënten.
Heerlijk vegetarisch hoofdgerecht
Om het extra lekker te maken serveer ik er een salsa verde bij. Letterlijk is dan een 'groene saus'. Deze bevat veel verse kruiden, kappertjes en augurkjes en maakt dit heerlijke vegetarische gerecht helemaal af! Je kunt dit gerecht prima doordeweeks serveren, voor een diner met vrienden, maar zeker ook als vegetarisch en vegan hoofdgerecht tijdens de kerstdagen.
Voor erbij kun je ciabatta serveren, witte bonen spread of bijvoorbeeld aardappelpuree.
Knolselderij steaks met salsa verde
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 grote knolselderij
- 1 el olijfolie
- grof zeezout naar smaak
- 15 gram basilicum
- 10 gram platte peterselie
- 10 gram verse koriander (dit kun je ook vervangen door platte peterselie)
- 1 medium augurk
- 1 el kappertjes
- sap van 1 limoen
- 6 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
- bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
- Schil de knolselderij en snijd in plakken van circa 0,5 centimeter.
- Leg de knolselderijplakken op de bakplaat en bestrijk met olijfolie (niet de extra vergine olijfolie, maar de bakolie). Strooi hier wat grof zeezout op. Bak de knolselderij 40 minuten, keer ze halverwege om.
- Maak intussen de salsa verde. Snijd alle kruiden, de kappertjes en de augurk fijn en meng samen met olijfolie en limoensap. Breng op smaak met grof zeezout.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 310 | Calorieën uit vetten 239 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 28g, Waarvan | 44% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 19% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 20g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen