Knolselderij steaks met salsa verde

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je weleens knolselderij 'steaks' gegeten? Het si echt life changing! De meeste mensen (waaronder ikzelf voorheen), komen bij knolselderij niet heel veel verder dan snert. Move over snert, want dit is het allerlekkerste wat je met knolselderij kunt maken: knolselderij steaks. Het leuke is dat het mega makkelijk is. Geen ellenlange ingredientenlijsten, maar slechts 3 ingrediënten.

Heerlijk vegetarisch hoofdgerecht

Om het extra lekker te maken serveer ik er een salsa verde bij. Letterlijk is dan een 'groene saus'. Deze bevat veel verse kruiden, kappertjes en augurkjes en maakt dit heerlijke vegetarische gerecht helemaal af! Je kunt dit gerecht prima doordeweeks serveren, voor een diner met vrienden, maar zeker ook als vegetarisch en vegan hoofdgerecht tijdens de kerstdagen.

Voor erbij kun je ciabatta serveren, witte bonen spread of bijvoorbeeld aardappelpuree.

Knolselderij steaks met salsa verde

Knolselderij steaks met salsa verde

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 grote knolselderij
  • 1 el olijfolie
  • grof zeezout naar smaak
  • 15 gram basilicum
  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram verse koriander (dit kun je ook vervangen door platte peterselie)
  • 1 medium augurk
  • 1 el kappertjes
  • sap van 1 limoen
  • 6 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
  2. Schil de knolselderij en snijd in plakken van circa 0,5 centimeter.
  3. Leg de knolselderijplakken op de bakplaat en bestrijk met olijfolie (niet de extra vergine olijfolie, maar de bakolie). Strooi hier wat grof zeezout op. Bak de knolselderij 40 minuten, keer ze halverwege om.
  4. Maak intussen de salsa verde. Snijd alle kruiden, de kappertjes en de augurk fijn en meng samen met olijfolie en limoensap. Breng op smaak met grof zeezout.
Naar een recept van Rebel recipes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.