Ontbijtkoektaartje met grapefruit en camembert (kerst voorgerecht)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op zoek naar een lekker vegetarisch voorgerecht voor kerst waar je niet uren voor in de keuken hoef te staan? Deze heerlijke ontbijtkoektaartjes zijn sowieso een hit! Boordevol smaak en supermakkelijk en snel te maken.

Vegetarisch

Voor dit gerechtje heb je ontbijtkoek nodig (kies zonodig glutenvrije ontbijtkoek). Deze ontbijtkoek snijd je zo dun mogelijk en rooster je voor een beetje crunch. Daarom een laagje romige camembert. Bitterzoete grapefruit en crispy dunne venkelreepjes. Je topt het af met weer een plakje geroosterde ontbijtkoek.

Makkelijk voorgerecht voor kerst

Klinkt makkelijk? Is het ook! Wil je hem geschikt maken voor zwangere vrouwen? Gebruik dan gepasteuriseerde camembert. Als je dit niet kunt vinden, kun je gaan voor gepasteuriseerde brie. Hier vindt je alle kerstrecepten om jouw kerstmenu compleet te maken!

Ontbijtkoektaartje met grapefruit en camembert (kerst voorgerecht)

Ontbijtkoektaartje met grapefruit en camembert (kerst voorgerecht)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 (glutenvrije) ontbijtkoek
  • 1 grapefruit
  • 1 venkel
  • 4 plakjes camembert
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • bakplaat
  • ronde uitsteker
 

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
  2. Snijd de ontbijtkoek over de lengte in zo dun mogelijke plakken.
  3. Steek rondjes uit de ontbijtkoekplakken en leg ze op de bakplaat. Steek in totaal 8 rondjes uit.
  4. Rooster de ontbijtkoekrondjes 5 minuten. Houd goed de oven in de gaten zodat de rondjes niet verbranden. Dek zonodig af met aluminiumfolie.
  5. Snijd intussen de venkel in hele dunne plakjes. Meng met olijfolie, peper en zout en zet apart.
  6. Schil de grapefruit en snijd in dunne plakjes.
  7. Maak de borden pas op als je klaar bent om het gerecht te serveren.
  8. Leg op elk van de 4 bordjes een rondje ontbijtkoek, leg hier een plak camembert op, gevolgd door een plakje grapefruit. Verdeel hier wat venkel over en maak af met een rondje ontbijtkoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *