Mango lassi (Indiase mango drink)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik had een flinke doos mango's ontvangen, dus wat maak je dan? O.a. mango lassi! Heb je dus mango's liggen (vers of uit de diepvries), dan is dit drankje een regelrechte aanrader.

Op Instagram vroeg ik aan jullie welk recept je wilde zien met de mango's en ik kreeg heel vaak hetzelfde antwoord: mango lassi. Voor wie het niet kent: dit is een Indiaas drankje op basis van mango, yoghurt, kruiden en specerijen. Er zijn verschillende toevoegingen mogelijk. Ik ging zelf voor aromatische kardemom en saffraan. Garneren met rozenblaadjes en pistachenootjes, maar dat is natuurlijk helemaal optioneel.

Indiase maaltijd

Traditioneel gebruik je yoghurt gemaakt van koemelk, maar je kunt het prima vervangen door plantaardige yoghurt. Bijvoorbeeld op basis van kokos. De lassi kun je elk moment van de dag drinken. Bijvoorbeeld om 11 uur als opkikkertje of juist aan het einde van de middag. Ook lekker om je Indiase maaltijd hiermee te eindigen!

Mango lassi (Indiase mango drink)

Mango lassi (Indiase mango drink)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram mango (vers of uit de diepvries)
  • 300 ml (plantaardige) yoghurt
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 3 saffraan draadjes
  • garnering: pistachenoten en rozenblaadjes

Benodigdheden

  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Schil de mango en snijd in kleine stukjes. Als je mangopuree of diepvriesmango gebruikt, kun je deze stap overslaan.
  2. Pureer de mango en voeg de yoghurt, suiker en kardemom toe. Leg de saffraan even in water en voeg dan ook de saffraandraadjes toe. Blend tot een egaal geheel. Is het nog te dik? Giet er dan een klein beetje (plantaardige) yoghurt bij.
  3. Schenk in 2 glazen en garneer met gedroogde rozenblaadjes en grof gehakte pistache nootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *