Vegetarische bladerdeeg kerstkrans maken
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Vandaag een heerlijk kerstrecept in samenwerking met PLUS supermarkt. PLUS brengt elk jaar een kerstmagazine uit en ik was een van de gelukkigen die hem als eerste mocht ontvangen! Dit jaar vind je er weer een hoop lekker in. Voor elk wat wils: vegetarisch, vlees, vis of vegan. Wij aten een heerlijk vegetarisch 3-gangen menu. Als vegetarisch kersthoofdgerecht deze heerlijk 'kerstkrans' van bladerdeeg gevuld met een vegetarische vulling.
Vegetarisch hoofdgerecht voor kerst
In deze vegetarische kerstkrans vind je pompoen, spruitjes, hazelnoten, zongedroogde tomaten en meer. Op eenvoudige wijze kun je het recept aanpassen. Wil je het recept helemaal plantaardig maken? Dan wissel je het bladerdeeg in voor een vegan bladerdeeg (zonder roomboter dus). Wij deden er geitenkaas bolletjes op, maar deze kun je ook prima achterwege laten. Sterker nog, in het originele recept van PLUS wordt geen geitenkaas gebruikt. Wil je het recept glutenvrij maken? Dan gebruik je glutenvrij bladerdeeg.
Feestelijk
Het leuke van dit hoofdgerecht is dat het niet alleen erg veel smaak heeft, het ziet er ook nog eens superfeestelijk uit! Serveer op een ronde plank of groot rond bord op een bedje van sla bijvoorbeeld. Het nieuwe PLUS kerstmagazine boordevol (kerst)inspiratie is nu uit en bevat heel veel lekkers, naast deze vegetarische kerstkrans. Bovendien vind je in de winkel ook producten waar je weinig tot niets aan hoeft te doen. Het FeestMoment assortiment bevat allerlei lekkers voor deze tijd van het jaar!
Vooraf, hoofdgerecht en dessert
Zo hadden wij als voorgerecht een lekkere bietencarpaccio die we alleen mooi op het bord hoefde te leggen en als toetje een chocolade bavarois bombe, klaar om direct aan te snijden. Ik ben benieuwd of jij al weet wat je tijdens kerst gaat eten! Het kerstassortiment van PLUS vind je hier. Of doe meer receptinspiratie van PLUS op!
Vegetarische bladerdeeg kerstkrans maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1/2 oranje pompoen
- 250 gram geschoonde spruitjes
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rol (roomboter)bladerdeeg
- 10 gram platte peterselie
- 50 gram hazelnoten
- 10 zongedroogde tomaten
- 3 el olijfolie
- peper en zout
- optioneel: geitenkaas bolletjes
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- koekenpan of hapjespan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd de pompoen in blokjes van circa 1 x 2 centimeter. Je kunt eventueel eerst gaatjes in de pompoen prikken en hem even in de magnetron zetten, dan wordt de pompoen wat zachter. De draden en pitjes schep je eruit, die gebruiken we niet.
- Leg de pompoen blokjes op de bakplaat en giet er circa 1 el olijfolie op. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de pompoen in circa 20 minuten gaar. Ga intussen verder met de andere groenten.
- Snijd de spruitjes in plakjes van circa 0,5 centimeter. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet circa 1 tl olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg de spruitjes schijfjes toe en bak 2 minuten mee. Draai dan het vuur uit.
- Snijd de hazelnoten en de zongedroogde tomaten grof.
- Meng de pompoen, het spruitjesmengsel en de tomaten. Als je geitenkaas gebruikt, kun je die er nu ook doorheen mengen.
- Snijd de bladerdeeg in 8 rechthoeken. Doe op elk van de rechthoeken in het midden wat van het mengsel. Top met de hazelnoten en vouw dicht. Seal met je vingers zodat het niet opengaat. Leg de naad aan de onderkant.
- Verdeel nu de 8 bladerddeegpakketjes in een kransvorm op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de krans in circa 20 minuten gaar.
- Serveer warm.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 431 | Calorieën uit vetten 250 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik hou niet van spruiten maar de rest vaan de krans klinkt lekker. Heb je een vervangtip voor me?
Ik vind normaal spruitjes ook niet lekker, maar op deze manier wel. Mocht je het nog steeds niks vinden, kun je het goed vervangen door prei ringetjes.