Vegetarische bladerdeeg kerstkrans maken

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag een heerlijk kerstrecept in samenwerking met PLUS supermarkt. PLUS brengt elk jaar een kerstmagazine uit en ik was een van de gelukkigen die hem als eerste mocht ontvangen! Dit jaar vind je er weer een hoop lekker in. Voor elk wat wils: vegetarisch, vlees, vis of vegan. Wij aten een heerlijk vegetarisch 3-gangen menu. Als vegetarisch kersthoofdgerecht deze heerlijk 'kerstkrans' van bladerdeeg gevuld met een vegetarische vulling.

Vegetarisch hoofdgerecht voor kerst

In deze vegetarische kerstkrans vind je pompoen, spruitjes, hazelnoten, zongedroogde tomaten en meer. Op eenvoudige wijze kun je het recept aanpassen. Wil je het recept helemaal plantaardig maken? Dan wissel je het bladerdeeg in voor een vegan bladerdeeg (zonder roomboter dus). Wij deden er geitenkaas bolletjes op, maar deze kun je ook prima achterwege laten. Sterker nog, in het originele recept van PLUS wordt geen geitenkaas gebruikt. Wil je het recept glutenvrij maken? Dan gebruik je glutenvrij bladerdeeg.

Feestelijk

Het leuke van dit hoofdgerecht is dat het niet alleen erg veel smaak heeft, het ziet er ook nog eens superfeestelijk uit! Serveer op een ronde plank of groot rond bord op een bedje van sla bijvoorbeeld. Het nieuwe PLUS kerstmagazine boordevol (kerst)inspiratie is nu uit en bevat heel veel lekkers, naast deze vegetarische kerstkrans. Bovendien vind je in de winkel ook producten waar je weinig tot niets aan hoeft te doen. Het FeestMoment assortiment bevat allerlei lekkers voor deze tijd van het jaar!

Vooraf, hoofdgerecht en dessert

Zo hadden wij als voorgerecht een lekkere bietencarpaccio die we alleen mooi op het bord hoefde te leggen en als toetje een chocolade bavarois bombe, klaar om direct aan te snijden. Ik ben benieuwd of jij al weet wat je tijdens kerst gaat eten! Het kerstassortiment van PLUS vind je hier. Of doe meer receptinspiratie van PLUS op!

bietencarpaccio

Vegetarische bladerdeeg kerstkrans maken

Vegetarische bladerdeeg kerstkrans maken

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1/2 oranje pompoen
  • 250 gram geschoonde spruitjes
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rol (roomboter)bladerdeeg
  • 10 gram platte peterselie
  • 50 gram hazelnoten
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel: geitenkaas bolletjes

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • koekenpan of hapjespan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van circa 1 x 2 centimeter. Je kunt eventueel eerst gaatjes in de pompoen prikken en hem even in de magnetron zetten, dan wordt de pompoen wat zachter. De draden en pitjes schep je eruit, die gebruiken we niet.
  3. Leg de pompoen blokjes op de bakplaat en giet er circa 1 el olijfolie op. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de pompoen in circa 20 minuten gaar. Ga intussen verder met de andere groenten.
  5. Snijd de spruitjes in plakjes van circa 0,5 centimeter. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  6. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet circa 1 tl olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg de spruitjes schijfjes toe en bak 2 minuten mee. Draai dan het vuur uit.
  7. Snijd de hazelnoten en de zongedroogde tomaten grof.
  8. Meng de pompoen, het spruitjesmengsel en de tomaten. Als je geitenkaas gebruikt, kun je die er nu ook doorheen mengen.
  9. Snijd de bladerdeeg in 8 rechthoeken. Doe op elk van de rechthoeken in het midden wat van het mengsel. Top met de hazelnoten en vouw dicht. Seal met je vingers zodat het niet opengaat. Leg de naad aan de onderkant.
  10. Verdeel nu de 8 bladerddeegpakketjes in een kransvorm op de met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Bak de krans in circa 20 minuten gaar.
  12. Serveer warm.
Ps. Je kunt dit gerecht prima van tevoren voorbereiden en op het laatste moment afbakken! Advertorial - i.s.m. PLUS supermarkten

2 reacties op “Vegetarische bladerdeeg kerstkrans maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *