Witte bonendip (hummus van witte bonen)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulvruchten in blik en gedroogd zijn sowieso een musthave om altijd in huis te hebben :-)). Even pureren met de staafmixer en je bent klaar.

Feestelijke witte bonendip

Door hem af te maken met goede extra verdien olijfolie, platte peterselie en granaatappelpitjes wordt 'ie nog feestelijker. En nog smakelijker. De granaatappel geeft het een subtiele zoete smaak! Lekker om deze dip eens te proberen als je ook zo dol op hummus en de Midden-Oosterse keuken bent. En, vind je de bordjes leuk? Neem dan even een kijkje op mijn Instagram-pagina. Daar maak je nu namelijk kans om een Tunesische duurzaam geproduceerde serviesset van 4 stuks te winnen. Allemaal in dit prachtige blauwe patroon. Waag dus een kansje :-)!

Witte bonendip (hummus van witte bonen)

Witte bonendip (hummus van witte bonen)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram cannellini bonen uit blik
  • 5 el tahin
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • snuf zout
  • ter garnering:
  • platte peterselie
  • granaatappelpitjes
  • extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer

Instructies

  1. Pel de knoflookteen en plet met de platte kant van je mes.
  2. Spoel de bonen af onder koud water.
  3. Doe de bonen met de knoflook, tahin, citroensap en olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout.
  4. Schep de dip in een schaal of kom en giet hier een beetje olie overheen. Strooi tot slot grof gehakte peterselie en granaatappelpitjes er overheen.
Ps. Deze leuke serviesset winnen? Doe mee met de winactie op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *