Tomatensalade met Honingtomaten® en vijgen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekkere tomatensalade? Deze snelle salade maak je met slechts 5 ingrediënten + wat olijfolie en azijn. De salade heeft helemaal niet veel nodig, omdat de tomaten die je hiervoor gebruikt zo vol van smaak zijn!

Honingzoet

Ken je de Honingtomaten® van Looye kwekers? Het zijn echt mijn lievelings! De helderrode tros-cherrytomaten zijn honingzoet en alleen de lekkerste en mooiste tomaatjes krijgen de bekroning Honingtomaten®. Dat proef je terug in de lekkere stevige bite en de zoete smaak.

Honingtomaten®

In een tomatensalade is het hoofdbestanddeel natuurlijk tomaat. Het is daarbij belangrijk dat je toptomaten gebruikt. Deze premium Honingtomaten® zijn dan ook perfect om te gebruiken! Ik combineerde ze met vijgen. Die zijn nu lekker in het seizoen! Daarnaast gebruikte ik romige biologische buffelmozzarella, knapperige pistachenootjes en basilicum. Want tomaat, basilicum en mozzarella is een beproefde combinatie. Een klassieker in een nieuw jasje dus.

Snelle salade

Ook aan de slag met deze smakelijke snelle salade? Je koopt de Honingtomaten® van Looye Kwekers bij Albert Heijn en veel lokale groentespeciaalzaken. Neem dus een kijkje bij een winkel bij jou in de buurt!

Tomatensalade met Honingtomaten® en vijgen

Tomatensalade met Honingtomaten® en vijgen

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram Honingtomaten®
  • 3 takjes basilicum
  • 2 vijgen
  • 1 bol biologische buffelmozzarella
  • 2 el grof gehakte pistachenoten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • optioneel: 1 tl balsamicoazijn

Benodigdheden

  • 2 diepe borden

Instructies

  1. Halveer de tomaatjes en snijd de vijgen in kwarten.
  2. Verdeel over de borden.
  3. Snijd de basilicum grof en verdeel over de tomaten.
  4. Scheur de mozzarella in grove stukken. Hak de pistachenoten grof. Leg de mozzarella en nootjes op de salade.
  5. Maak af met extra vergine olijfolie, peper en zout en eventueel balsamicoazijn.
Advertorial - i.s.m. Honingtomaten® van Looye Kwekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *