Tomatensalade met Honingtomaten® en vijgen
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Zin in een lekkere tomatensalade? Deze snelle salade maak je met slechts 5 ingrediënten + wat olijfolie en azijn. De salade heeft helemaal niet veel nodig, omdat de tomaten die je hiervoor gebruikt zo vol van smaak zijn!
Honingzoet
Ken je de Honingtomaten® van Looye kwekers? Het zijn echt mijn lievelings! De helderrode tros-cherrytomaten zijn honingzoet en alleen de lekkerste en mooiste tomaatjes krijgen de bekroning Honingtomaten®. Dat proef je terug in de lekkere stevige bite en de zoete smaak.
Honingtomaten®
In een tomatensalade is het hoofdbestanddeel natuurlijk tomaat. Het is daarbij belangrijk dat je toptomaten gebruikt. Deze premium Honingtomaten® zijn dan ook perfect om te gebruiken! Ik combineerde ze met vijgen. Die zijn nu lekker in het seizoen! Daarnaast gebruikte ik romige biologische buffelmozzarella, knapperige pistachenootjes en basilicum. Want tomaat, basilicum en mozzarella is een beproefde combinatie. Een klassieker in een nieuw jasje dus.
Snelle salade
Ook aan de slag met deze smakelijke snelle salade? Je koopt de Honingtomaten® van Looye Kwekers bij Albert Heijn en veel lokale groentespeciaalzaken. Neem dus een kijkje bij een winkel bij jou in de buurt!
Tomatensalade met Honingtomaten® en vijgen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram Honingtomaten®
- 3 takjes basilicum
- 2 vijgen
- 1 bol biologische buffelmozzarella
- 2 el grof gehakte pistachenoten
- 2 el extra vergine olijfolie
- optioneel: 1 tl balsamicoazijn
Benodigdheden
- 2 diepe borden
Instructies
- Halveer de tomaatjes en snijd de vijgen in kwarten.
- Verdeel over de borden.
- Snijd de basilicum grof en verdeel over de tomaten.
- Scheur de mozzarella in grove stukken. Hak de pistachenoten grof. Leg de mozzarella en nootjes op de salade.
- Maak af met extra vergine olijfolie, peper en zout en eventueel balsamicoazijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 276 | Calorieën uit vetten 155 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 28% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen