Koreaanse pannenkoek met groenten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak.

Pannenkoeken met kurkuma

De gele kleur danken deze gezellige pannenkoeken aan de kurkuma. Dit zorgt voor een extra diepe smaak in de lunch. De kokosmelk maakt het een romig geheel en zorgt er bovendien voor dat de pannenkoeken goed binden. Als je deze pannenkoeken gaat bakken, kun je het beste een pan met een goede anti-aanbaklaag gebruiken. Zelf gebruikte ik een crepe pan die ik uit Canada heb gekregen. Ideaal om pannenkoeken in 1 stuk uit de pan te krijgen!

Koreaanse pannenkoek met groenten

Koreaanse pannenkoek met groenten

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren rijstbloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1/4 tl zout
  • 2 bosuien
  • toppings:
  • 100 gram aspergetips
  • 1 el Koreaanse peperpasta
  • 1 krop baby romaine sla
  • 3 bosuien
  • sap van 1 limoen
  • 2 el verse koriander
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • garde

Instructies

  1. Meng in een kom met een garde de kokosmelk, rijstbloem, water, kurkuma en zout. Zet dit minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
  2. Snijd de bosui in ringen en meng dit door het beslag heen net voor je de pannenkoeken gaat bakken.
  3. Giet olie in de koekenpan. Laat dit warm worden en giet een beetje beslag in de pan. Laat aan een kant garen en leg dan op een bord. Herhaal met de overige pannenkoeken.
  4. Bak intussen de asperges, samen met de peperpasta gaar.
  5. Snijd de bosui in reepjes en was de sla.
  6. Beleg de pannenkoeken met de sla, aspergetips, koriander en bosui.
  7. Maak af met limoensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *