Jerk chicken met vegetarische kip
- Door Judith Pagrach
- Caribisch
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor de perfecte balans van zoet, fris, kruidig en zout. Een vleesversie met klassieke 'peas and rice' was al te vinden.
Vegetarische jerk chicken met vegetarische kip
Dit keer een meer fusion versie met vegetarische kipstukjes in plaats van kippenvleugels en dijen. Zo kun je toch genieten van de smaak van jerk chicken ook als je geen vlees eet! Verder decoreerde ik de bowl met frisse komkommer en rode kool. Perfect als frisse tegenhanger bij de pittige 'kip'stukjes!
Jerk chicken met vegetarische kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram vegetarische kipstukjes
- 1 Madam Jeannette peper
- 2 el tamari
- sap van 1/2 limoen
- 1 el bruine suiker
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 takje koriander
- verder nodig voor de bowl:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 komkommer
- 1/4 rode kool
- 2 el azijn
- 150 gram radijs
Benodigdheden
- hakmolen
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Bepaal hoe pittig je het gerecht wil hebben. Deze pepers kunnen ontzettend pittig zijn, dus wil je het wat minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en de zaden (deels).
- Hak de peper grof. Schil de gember en hak ook deze grof. Pel de knoflookteen en plet met de platte kant van je mes. Doe de peper, gember, knoflook, suiker, limoensap, tamari en koriander in een hakmolen en pureer tot een gladde saus.
- Leg hier de vegetarische stukjes minimaal 15 minuten in om te marineren.
- Ga intussen verder met de groenten. Snijd de komkommer in plakjes en de rode kool in dunne reepjes. Leg in azijn.
- Bak in een koekenpan met een scheutje olie de vega kipstukjes.
- Snijd de radijs in kwarten.
- Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de vegetarische jerk stukjes. Maak af met de komkommer, rode kool en radijs.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 409 | Calorieën uit vetten 113 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 18% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen