Jerk chicken met vegetarische kip

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor de perfecte balans van zoet, fris, kruidig en zout. Een vleesversie met klassieke 'peas and rice' was al te vinden.

Vegetarische jerk chicken met vegetarische kip

Dit keer een meer fusion versie met vegetarische kipstukjes in plaats van kippenvleugels en dijen. Zo kun je toch genieten van de smaak van jerk chicken ook als je geen vlees eet! Verder decoreerde ik de bowl met frisse komkommer en rode kool. Perfect als frisse tegenhanger bij de pittige 'kip'stukjes!

Jerk chicken met vegetarische kip

Jerk chicken met vegetarische kip

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 Madam Jeannette peper
  • 2 el tamari
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el bruine suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 takje koriander
  • verder nodig voor de bowl:
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 komkommer
  • 1/4 rode kool
  • 2 el azijn
  • 150 gram radijs

Benodigdheden

  • hakmolen

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bepaal hoe pittig je het gerecht wil hebben. Deze pepers kunnen ontzettend pittig zijn, dus wil je het wat minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en de zaden (deels).
  3. Hak de peper grof. Schil de gember en hak ook deze grof. Pel de knoflookteen en plet met de platte kant van je mes. Doe de peper, gember, knoflook, suiker, limoensap, tamari en koriander in een hakmolen en pureer tot een gladde saus.
  4. Leg hier de vegetarische stukjes minimaal 15 minuten in om te marineren.
  5. Ga intussen verder met de groenten. Snijd de komkommer in plakjes en de rode kool in dunne reepjes. Leg in azijn.
  6. Bak in een koekenpan met een scheutje olie de vega kipstukjes.
  7. Snijd de radijs in kwarten.
  8. Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de vegetarische jerk stukjes. Maak af met de komkommer, rode kool en radijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *